Kommune tiggede om kæmpe rabat hos hårdt ramt restauratør : 8 embedsmænd tjener over millionen – og gennemsnitsløn tæt på 500.000 kroner

Hørsholms Kommunes pressefoto af kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon
Del artiklen her:

Samtidig med at Hørsholm Kommune i den forgagne uge forsøgte at sikre sig en iøjnefaldende rabat til sine medarbejdere hos en lokal restauratør, har samme embedsmænd de seneste år opnået nogle af landets bedste lønninger indenfor det kommunale Danmark.

I den forgangne uge trak det store overskrifter, da Hørsholm Kommune skrev rundt til en række lokale erhvervsdrivende. Det i et forsøg på at sikre sig rabatter, når de omkring 1.500 embedsmænd i kommunen, eksempelvis ville ud og spise i deres fritid.

Det i forlængelse af, at Philip Lundsgaard under vinterferien skrev et åbent brev til den embedsmand i den københavnske forstadskommune, som på vegne af kommunen havde ønsket rabatter på op til 1/3 af, hvad det normalt koster at besøge hans restauration Riva Bistro & Bar.

Læs også : Fik 375.000 kroner af kommunen for at rydde op efter sin egen fest – på privat område

I opslaget, der hurtigt blev delt flere tusinde gange på de sociale medier, skrev Lundsgaard blandt andet :

– Jeg bliver fandeme vred, fordi de vil have, at jeg skal betale for, at de kan give deres ansatte nogle goder. Der knækker filmen for mig. Timingen kunne ikke være dårligere. Vores branche ligger og bløder. Vi er helt i knæ. Hvis Hørsholm Kommune vil bakke op om erhvervslivet, som de skriver, så må de ringe og spørge, om de kan købe 1500 gavekort til deres 1500 medarbejdere.

Hørsholms Kommunes oplysninger om embedsmænd med årsløn på over 1 million kroner i 2021

 

Kommunaldirektør med løn på 1.8 millioner kroner om året – og gennemsnitsløn langt over gennemsnittet

Efterfølgende måtte kommunens top gå ud og erkende, at forsøget på at sikre sig ekstra goder oven i den almindelige løn, havde været forfejlet. Ifølge Hørsholm Kommune skete det i et forsøg på at konkurrere med andre arbejdspladser, så man var fri for forkus på den egentlige løn.

Derfor skulle man måske også tro, at Hørsholm Kommune er blandt de kommuner, der giver sine embedsmænd den laveste aflønning. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er dette langt fra tilfældet.

Læs også : Luksusværelser og kæmpe restaurantregning : Fattig kommune fyrede den af under skandaleseminar

Således viser de fremsendte opgørelser fra Hørsholm Kommune eksempelvis, at den i 2021 havde 8 medarbejdere, der inklusiv pensionsindbetalinger fra kommunen, med en årlig indtjening over millionen. Højest lønnet var måske ikke så overraskende kommunaldirektøren Pernille Salamon, der i alt kunne se 1.748.938 kroner optræde på hendes samlede lønseddel.

Læs også : DR ansætter endnu en mellemleder – til en årsløn på 850.000 kroner

At kommunen langt fra er en arbejdsplads med dårlige lønninger, fremgår også af andre aktindsigter opnået af Journalista.dk. Således oplyste Hørsholm Kommune sidste år, at den i 2020 havde 1.332,02 fuldtidsansatte opgjort på årsværk. I alt havde kommunen i 2020 lønudbetalinger for 649.917.759 kroner, svarende til en genenmsnitsløn på 487.926 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Dermed lå Hørsholm Kommune væsentligt over gennemsnittet, som i 2020 endte på omkring 450.000 kroner for embedsmændene rundt om i landets kommuner.

Hørsholms Kommunes oplysninger om antallet af årsværk og samlede lønudgifter i 2020

Del artiklen her:
2 Comments

 1. GRÅDIGHED

  Hele den offentlige sektor er sovset ind i de 7 dødssynder.

  “De syv dødssynder var i middelalderens kristendom en samlet betegnelse for hovedsynderne; hovmod, griskhed, utugt, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab.”

 2. Tjae, Tavsen jeg ved squ ikke rigtigt, men vore tids Pest hedder DJØF!
  DJØF er som en muterende virus, der konstant spreder sig til nye områder i vort velfærds-tyranni.

  DJØF har udviklet sig til en organisation der udelukkende arbejder på at hive så meget op af de offentlige kasser, som muligt, for den laveste indsats.
  Der bør findes en vaxx mod DJØF!
  Stem NB! SIAD!
  P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*