DR ansætter endnu en mellemleder – til en årsløn på 850.000 kroner

Del artiklen her:

Mens landets tilbageværende medier kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes, er der anderledes luft i budgettet hos statslige Danmarks Radio.

Rundt om hos landets private medier, har de seneste snart to års coronapandemi kunnet mærkes på omsætningen. Således har de i høj grad været ramt af afskedigelsesrunder, ligesom det også har været nødvendigt med store skatteyderfinansierede hjælpepakker.

Anderledes forholder det sig hos statsmediet Danmarks Radio, som endda i december 2020 fik en stor økonomisk håndsrækning fra Mette Frederiksens regering og dens støttepartier. Således besluttede venstrefløjen, at Danmarks Radio skulle have tildelt yderligere 900 millioner kroner. Derved undgik statsmediet at skulle gennemføre besparelserne, det ellers var blevet pålagt af regeringen ledet af Lars Løkke Rasmussen, som Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet fra i 2019.

Læs også : DR : Uoverskueligt at finde frem til antallet af medarbejdere med millionløn

Det har omvendt også gjort det muligt for Danmarks Radio at foretage en række nyansættelser, hvis lønrammer selv for mellemledere, når op på et niveau, de færreste private virksomheder kan konkurrere med.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Danmarks Radio.

DR Juras oplysninger om aflønningen af Linda Etgar

 

Tradition for bonusser hos DR – selv ved store afskedigelsesrunder

En af de seneste nyansættelser er foretaget i skikkelse af Linda Etgar, der fra nytår skiftede fra en stilling hos produktionsselskabet Nuuday. Hos Danmarks Radio har hun fået rang af chefredaktør for området ”Ekstern TV-Produktion & Tværgående”, der er et nyt område oprettet i forbindelse med de seneste strukturændringer hos statsmediet.

Læs også : Økonomisk nedtur for DRs generaldirektør : Står kun til årsløn på 3.785.796 kroner i 2021

Ifølge aktindsigterne opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, kan Linda Etgar se frem til en ganske fornuftig aflønning i sit nye job. Således lyder hendes årlige bruttoløn på 745.850 kroner, hvortil kommer pensionsindbetalinger fra Danmarks Radio. Det gør at den årlige aflønning af den nye redaktør på Danmarks Radio, kommer til at stå skatteyderne i 857.727 kroner.

Læs også : Fik gyldent håndtryk af DR: Startede i nyt direktørjob med det samme

Hertil kommer samtidig muligheden for bonusser, hvilket en række medarbejdere selv på de højeste løntrin årligt sikrer sig. Det har eksempelvis været tilfældet for generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der i forlængelse af en større afskedigelsesrunde på DR, selv fik udbetalt en bonus på 225.000 kroner oven i sin almindelige løn på omkring 3.5 millioner kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*