Fik gyldent håndtryk af DR: Startede i nyt direktørjob med det samme

Del artiklen her:

Skatteyderne måtte finde den store pung frem, da DR sagde farvel til en af sine ledende embedsmænd – der nærmest dagen efter startede i et nyt højt lønnet job.

Når talen falder på DRs ledelse, tages udgangspunktet ofte i den aflønning, som statsmediets øverst placerede embedsmand, Maria Rørbye Rønn, hvert år modtager. I 2021 lød den på 3.735.351 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Men den juristuddannede bureaukrat er langt fra den eneste, der på statsmediet modtager en aflønning, som det kun er de færreste lønmodtagere, der kan drømme om. Således er udgangspunktet at selv menige direktører på Danmarks Radio, modtager en årlig aflønning på 2 millioner kroner.

Læs også : Mette Frederiksen fortsætter lønfesten : Får ny webassistent til 627.028 kroner i årsløn – med mindre hær af kollegaer som løser lignende opgaver

Men det er dog ikke kun under deres ansættelse hos statens mediehus, at medarbejderne modtager iøjnefaldende udbetalinger. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, kan det også været tilfældet i forbindelse med, at der skiftes arbejdsgiver.

Direktør hos Finansforbundet – efter frivilligt at have forladt statsmedie

Blandt de DR-embedsmænd der de seneste år har modtaget en fratrædelsesgodtgørelse, har været Jonas Svava Iversen. Det skete i forbindelse med, at han i 2018 stoppede hos mediehuset, hvor han indtil sin afgang havde rang af underdirektør.

Læs også : Mette Frederiksens lønfest fortsætter : Giver sin taleskriver kvart million mere i løn end hvad andre ministre betaler deres

Således oplyser DR Jura, den juridiske afdeling hos Danmarks Radio, i en email til Journalista.dk, at Jonas Svava Iversen i forbindelse med sit ansættelsesstop, modtog 704.545 kroner. En udbetaling der kom oven i den almindelige aflønning, som Jonas Svava Iversen i forvejen modtog.

Læs også : Miljøforkæmpere med forkærlighed for taxaer : Danmarks Radio bruger – endnu engang – millioner af kroner på hyrevogne

Fratrædelsesgodtgørelsen må samtidig anses for markant, fordi embedsmanden allerede havde et nyt job på hånden. Det hos Finansforbundet, hvor han til dagligt arbejder som direktør.

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Hvorfor fanden (undskyld) er der da ingen, der gør noget ved det ??????
  Der er jo en offentlig hemmelighed, og har været i årevis !!!
  Det får vores (folkepensionisters) penge altså til.
  Så er det da klart at der ikke er råd til at regulere dem.

 2. OG hvad med pengesvineriet i Landbrugsministeriet vi læste om den anden dag ???
  Der sker vel heller ikke en SKID med det ???
  Hvorfor ser vi aldrig interviews med sådanne svindlere ???

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*