DR ansætter endnu en direktør – og giver ham en årsløn på 2 millioner kroner

Del artiklen her:

Mens resten af mediebranchen kæmper for at overleve, fortsætter lønfesten på statsmediet, hvor toppen har en løn langt over statsministerens.

juristkontoret

Hos stort set alle private mediehuse, har coronakrisen medført store nedskæringer. Det drejer sig blandt andet om Jysk Fynske Medier, som tilbage i juli offentliggjorde, at man igen så sig nødsaget til at skille sig af med et stort antal medarbejdere rundt om på de forskellige redaktioner. Nedskæringer kendes eksempelvis også fra Ekstra Bladet, som indenfor den seneste måned har varslet, at man ser sig nødsaget til at skære i antallet af sine ansatte.

I medie-Danmark er der dog en undtagelse til, at økonomien bliver strammere og strammere. Det drejer sig om Danmarks Radio, hvor medarbejderne efter et længere forhandlingsforløb på statsmediet tidligere på året, fik forhandlet sig frem til store lønstigninger. Parterne nåede først til enighed om de forbedre lønvilkår, efter at medarbejderne havde truet med at strejke.

Læs også : DR-direktører med årsløn tæt på 2 millioner fortsætter lønfesten : Har også sikret sig lønforhøjelser i 2020

Det er dog ikke kun de menige journalistiske medarbejdere, der på DR modtager en særdeles fornuftig aflønning. Det drejer sig også om ledelsen, som anført af generaldirektør Maria Rørbye Rønn efterhånden nærmer sig 4 millioner kroner i årsløn.

DRs lønoplysninger for Mads Diness Jensen

 

Økonomichef med løn langt over statsministeren – og sin politiske chef

I september blev det offentliggjort, at Danmarks Radio har ansat endnu en direktør. Som et særsyn en mand, da statsmediets ledelse reelt kun udgøres af kvinder. Det i skikkelse af Mads Diness Jensen, som overtager posten som økonomidirektør hos det statsejede mediehus.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Det vel og mærke til en løn, der er væsentligt højere end statsministerens, hvilket fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio. Aktindsigter der fastslår, at Mads Diness Jensen for fremtiden vil få en årsløn, som ved medtagelse af pensionsindbetalinger fra Danmarks Radio, når op på 1.933.536 kroner. Her til kommer samtidig muligheden for forskellige bonusser, hvilket i givet fald vil kunne få Mads Diness Jensens årsløn op på den anden side af 2 millioner kroner.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

En aflønning der eksempelvis kan ses i sammenhæng med, at Danmarks statsministers årsløn ligger på omkring 1.6 millioner kroner. Det mens at menige ministre som eksempelvis kulturminister Joy Mogensen, der er Mads Diness Jensens politiske chef, må tage til takke med en årlig aflønning på omkring 1.2 millioner kroner.

 

Del artiklen her:
5 Comments

 1. Som det er lige nu, så kan DR gi’ alle deres medarbejdere lønninger der langt over, hvad der er normalt i resten af samfundet, og danskerne er tvunget til at betale for det, derfor bør DR omdannes til en betalingskanal, så forbrugerne helt frit kan vælge om de købe og betale for de produkter, som DR tilbyder.

  • Det sker bare ikke….Samarbejdet imellem main stream medierne og staten er ALT for intimt og støvsugerslangens snabel ligger yderst behageligt i borgernes pengepunge.

 2. I er squ´da smålige! der er da penge nok!
  HerreGud bare for de gamle må æde gammel mad, ikke kan/må komme i bad og ligger deres i overskidte ble 14 dage, så kan de jo bare krasse af!
  Eller bare for, at de små i børnehaven ikke ser en pædagogge hele dagen!
  Selvfølgelig skal Regimet´s propagandamaskine forgyldes, propaganda er vigtig i spillet om magten!
  Husk lige at stemme NB næste gang, ellers kan I bare håbe på en barmhjertig Død!
  P. SIAD! Stem NB!

 3. Det hjælper ikke at stemme på de blå, de er lige så glade for de statslige propagandamaskiner som de røde, se bare på det årti, hvor de blå var ved magten, der kunne de ikke en gang finde ud af, at sælge TV2.

 4. Du har fuldstændig ret Niels! 175 af dem på hoPPeborgen, er på bunden socialister, uanset farve og hvad de kalder sig.
  Men, der findes trods alt 4 medlemmer af NB der er national konservative, der vil Danmark & danskerne, ville det ikke være en mulighed, med de fremtidsudsigter vi har lige pt?
  Hvor meget mere skal vi finde os i! Hvornår er det nok?

  Når nu de gamle partier ikke ønsker forandring, ikke lytter til befolkningens ønsker, sidder på magten for magtens skyld alene, ville det så ikke være på sin plads at prøve noget andet?

  Hvis ikke vælgerne kan finde ud af, at stemme de gamle partier ud, så ligger I som I har redt!
  Så er der kun håbet tilbage om en bamhjertig død! RIP!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*