Lønfesten fortsætter på DR : Selv menige journalister tjener nu over 550.000 kroner om året

Del artiklen her:

Hos Danmarks Radio har de ifølge eget udsagn skåret voldsomt ned i forbindelse med, at man i efteråret afskedigede en lang række medarbejdere. Det er dog ikke til at se på de lønninger, som bliver udbetalt til DRs ansatte.

Danmarks Radio Anne Skjerning

– I en svær situation for DR har vi søgt at lægge en plan, der peger fremad og ind i en ny medievirkelighed. Vi kan ikke ændre på, at mange fremragende og værdifulde programmer vil lukke i de kommende år. Men vi kan prioritere at fortsætte forandringerne mod et nyt DR. Til et DR med en klar kultur- og aktualitetsprofil, et yngre og mere digitalt DR, et mindre DR med et skarpt fokus på unikt indhold, der skaber værdi for danskerne.

Sådan lød det tilbage i efteråret fra Henriette Marienlund, da hun overfor Danmarks Radios hjemmeside fortalte om de nedskæringer, som det statslige mediehus stod overfor. Ifølge DRs såkaldte mediedirektør, ville det blandt andet komme til at gå ud over antallet af medarbejdere, som for fremtiden skulle være ansat med udgangspunkt i DR Byen på Amager.

Læs også : Fyret DR-direktør har fået nyt topjob : Scorer alligevel stadig løn fra Danmarks Radio – men du må ikke vide hvor meget

Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, har de tilbageværende DR-medarbejdere særdeles gode lønforhold.

Oplysninger om lønforhold for Anne Skjerning fra Danmarks Radio

 

Jobopslag brugt til ansættelse af vellønnet journalist forsvundet

Det drejer sig eksempelvis om Anne Skjerning, der på Twitter omtaler sig selv som undersøgende radiojournalist. Et jobbeskrivelse det dog ikke har været muligt at efterprøve nærmere, da man fra Danmarks Radios side oplyser, at jobopslaget der blev anvendt i forbindelse med hendes ansættelse, ikke længere kan findes i DRs systemer.

Læs også : Ydmygelse af Danmarks Radios nyhedsdirektør : Fik inddraget sine daglige gratis flyrejser – og måtte nøjes med toget og bilen

Omvendt har man dog kunnet finde frem til, hvad der de seneste år er blevet udbetalt i løn til Anne Skjerning. Således viser opgørelserne fremsendt af Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, at hun i eksempelvis 2018 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tjente 528.228 kroner. Hvilket var en mindre tilbagegang i forhold til 2017, hvor de samlede lønudbetalinger fra det statslige mediehus, løb op i 551.567 kroner. Det efter at hun selv efter sin fastansættelse i 2017, stadig modtog forskellige freelanceudbetalinger.

Læs også : Lotte Friis scorede job uden konkurrence : Danmarks Radio ansætter igen studievært uden jobopslag – og mørklægger hendes løn

Freelanceudbetalinger der i 2014, 2015 og 2016 stod licensbetalerne i henholdsvis 308.875 kroner, 127.761 kroner og 141.853 kroner.

Del artiklen her:
6 Comments

 1. Rødgardisternes informationshøjborg i Danmark.
  De suger kritisk tænkning ud af samfundet med selektive sandheder og patter gerne enhver en krone ud af folket. 🙁

 2. Luk dog den forbandede rødgardistrede og lad os købe det vi vil høre eller se, hvis noget sådant skulle findes.
  Hvorfor skal der ofte 3 sludrehoveder til for at sende et radioprogram, hvor hovedingrediensen er musik, og hvor meget af tiden bruges på at drøfte de medvirkendes egne meninger og kropsfunktioner tilsat en masse vældig dumt grineri af egen dumhed?

 3. Henriette Marienlund:
  ” Men vi kan prioritere at fortsætte forandringerne mod et nyt DR. Til et DR med en klar kultur- og aktualitetsprofil, et yngre og mere digitalt DR, et mindre DR med et skarpt fokus på unikt indhold, der skaber værdi for danskerne.”

  – Ja, det må, med rædsel, siges at lykkedes:
  Bl.a. en valkamp, der blev styret af journalisternes egocentriske politiske interesser, hvor alle indslag om indvandringens tunge økonomiske byrder, kulturelle/politiske følger og stigende utryghed for danskerne, vinkles med forkærlighed for iSlam og ikke e´t ord nævnes om de negative realiteter.
  Hvornår er det i øvrigt blevet DRs opgave, at bestemme, hvad der skaber værdi for danskerne? Var den oprindelige opgave ikke, at levere objektive informationer, så danskerne selv kunne afgøre hvad der passer til vore værdier?
  Og hvorfor er det KUN folk med partibogen i orden, der ansættes?
  Og KUN folk med partibogen i orden, der indhentes som “eksperter”?

  • Derfor ser og hører jeg mindre og mindre på det ræverøde DR, som jeg foragter ind i Helvede.

   • Knud Madsen, vi er i samme båd. Og som de/vi mange andre på de alternative internetsider, der i årevis har råbt højt om problemerne, men bliver vi udskammet af medierne igen og igen.
    I de kredse tåles ingen saglig kritik.
    Derfor var de også nød til, at få Rasmus Paludan grundigt nedgjort, inden han tog Journalistisk Venstreparti op, til live-udstilling på nettet.
    De frygter, lige som indvandringsindustrien, at miste deres job, med omskoling til følge, iht. den arbejdskraft DA, DI og kommunerne søger, på lavest mulige uddannelses-/lønmæssige trin.
    – men sandheden vare længst og trumfer alt andet, så egentlig gjorde de bedst i, at være deres skattebetalte/-støttede arbejde tro frem for deres ego-orienterede ideologi, for bliver de ikke afsløret af Paludan, vil der nok meget snart komme en “ny Paludan”.
    Eller som det siges: Man kan narre folket for en tid, men dog ikke til evig tid.

 4. Den slags lønninger er noget svineri! Og navnlig når man tager den temmelig ringe kvalitet i betragtning! Fy-føj, DR!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*