Fyret DR-direktør har fået nyt topjob : Scorer alligevel stadig løn fra Danmarks Radio – men du må ikke vide hvor meget

Del artiklen her:

Efter sin fyring fra Danmarks Radio, sikrede Pil Gundelach Brandstrup sit et andet job som kanalchef. Men den private virksomhed aflønner hende lavere, end hvad tilfældet var hos statslige Danmarks Radio – på trods af at DR ellers fastholder, at deres lønninger er direkte sammenlignelige med privatlivets.

Danmarks Radio

Den løn vi udbetaler til vores medarbejdere, er fastsat af markedsprisen

Sådan har det lydt igen og igen fra Danmarks Radio, når talen er faldet på de meget iøjnefaldende lønninger, som det statslige mediehus udbetaler til sine medarbejdere. Som Journalista.dk løbende har kunnet dokumentere, er det ikke kun generaldirektøren Maria Rørbye Rønn, der tjener langt mere end statsministeren. For selv om hun i 2018 kunne sætte 3.688.115 kroner ind på lønkontoen ved medtagelsen af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, har laget lige under hende også en ganske god indtjening. Således har Journalista.dk eksempelvis tidligere kunnet dokumentere, at der i 2017 var 14 ledende medarbejdere hos Danmarks Radio, der alle tjente over 1 million kroner om året.

Læs også : Glem alt om nedskæringer : DRs generaldirektør fastholder gigantløn på over 3.600.000 kroner om året

Blandt de medarbejdere der også har ligget i de lønklasser har været Pil Gundelach Brandstrup, som indtil sin fyring i 2018 havde rang af kanalchef for DR1. Ligesom hun også tidligere har fungeret som chef for en række kanaler, hvor fokus har været på børn og unge.

Udtalelse fra DR Jura om lønforhold for Pil Gundelach Brandstrup

 

DR Jura : Vi vil ikke fortælle hvor meget Pil Gundelach Brandstrup får mindre i hendes nye job

Efter sin fyring hos Danmarks Radio, har Pil Gundelach Brandstrup fundet et nyt job – denne gang som kanalchef for Xee, der er en streamingtjeneste udbudt af YouSee. Men den private virksomhed har ikke været i stand til at betale Pil Gundelach Brandstrup den samme løn, som hun modtog under sin tid hos statslige Danmarks Radio.

Læs også : Lønfesten fortsætter hos DR : 14 skrivebordsgeneraler tjente over millionen i 2017

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos DR, at man stadig fra DRs side udbetaler løn til hende. Dette skyldes at hun som en del af sin fratrædelsesaftale med statsmediet sikrede sig, at hun i en overgangsperiode kunne få udbetalt forskellen mellem lønnen hos en ny arbejdsgiver og udbetalingerne fra Danmarks Radio, hvis hendes nye lønforhold var dårligere end de tidligere hos DR.

Læg også : Millioner af kroner ikke nok for DR-chefer : Scorede også bonusser i 2017

Således udbetaler man stadig fra licensbetalernes side løn til Pil Gundelach Brandstrup, men ifølge DR Jura, Danmarks Radios juridiske afdeling, ønsker man dog ikke at fortælle, hvor store forskellen er på lønnen som kanalchef i staten og det private erhvervsliv :

– Oplysningen om, hvad Pil Gundelach Brandstrup har modtaget i løn fra DR i den pågældende periode, vil efter DR’s opfattelse kunne afsløre, hvad Tina Pipa og Pil Gundelach Brandstrup modtager i løn i deres potentielle nye jobs. Dette ville kunne lade sig gøre ud fra en sammenligning af Tina Pipas og Pil Gundelach Brandstrups oprindelige løn i DR og det beløb, som DR har udbetalt i den pågældende periode.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*