Bonderøv på støtten : Skandaleramt borgmester bevilger halvtidsansat medarbejder og 40 hektar jord – på skatteydernes regning

Pressefoto fra Hjørring Kommune af borgmester Arne Boelt (S)
Del artiklen her:

Hjørring Kommune har ifølge eget udsagn et meget presset budget, der blandt andet har gjort det nødvendigt at lukke plejehjem. Men det forholder sig ganske anderledes, når en tv-kendis kommer til den nordjyske kommune.

Hjørring Kommune Arne Boelt Bonderøven Frank Erichsen

– Derfor vil vi gerne invitere familier – unge som gamle – virksomheder og landmænd til at være med til sammen med Frank Erichsen, eksperter og naturformidlere at forandre kommunen. Håbet er at helt almindelige familier, erhvervsfolk og landmænd vil være med til at afprøve og udvikle måder og samtidig inspirere hinanden til hvordan de i deres haver og på deres jord kan gøre det samme.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som Hjørring Kommune udsendte i slutningen af marts. Det for at gøre reklame for et projekt, man netop havde aftalt med Frank Erichsen, der også kendes under navnet Bonderøven. Et tilnavn han har fået i forbindelse med en række udsendelser på DR, som blandt andet har fulgt hans liv på en gård, hvor han kæmpede for at blive selvforsynende.

Læs også : Borgmester gav 12.000 kroner i drikkepenge på ikonisk amerikansk restaurant – nu nægter kommunen at udlevere hans udgiftsbilag

Men tilsyneladende er det sværere end som så at blive selvforsynende for Frank Erichsen, når det handler om økonomien i tv-produktioner. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune, er det nemlig skatteyderne, der i høj grad finansierer det kommende projekt.

Det på trods af at Hjørring Kommune ellers netop har været igennem sparerunder, der blandt andet har betydet lukningen af et plejehjem – som kommunen ellers anså for særdeles veldrevet.

Indgået aftale mellem produktionsselskab og Hjørring Kommune

 

Kommune aflønner halvdagsmedarbejder til brug for Bonderøven

Af de fremsendte dokumenter fra Hjørring Kommune fremgår det således, at der i dén grad trækkes på de nordjyske skatteydere, for at Bonderøven lægger vejen forbi Vendsyssel. Som et særsyn dog ikke i form af kontanter, men i stedet i forhold til betaling af lønninger til embedsmænd.

Læs også : Kommune lukker plejehjem og skærer ned på anden kernevelfærd : Bruger alligevel 45.000 kroner på kendiskoks juletips

Således har Hjørring Kommune anført af borgmester Arne Boelt, der blandt andet tidligere har været involveret i sager om markant forbrug af skatteydernes penge under udenlandsrejser og bagvaskelse samt politianmeldelser, bevilget et ½ årsværk til Bonderøvens projekt, så længe det står på. Blandt arbejdsopgaverne nævnes i den indgåede aftale, at embedsmanden på skatteydernes regning blandt andet skal stå for fondsansøgninger for Bonderøven og producenten Impact TV, ligesom embedsmanden også skal udføre en lang række opgaver i forbindelse med selve projektet.

Læs også : Borgmester blev sagsøgt personligt – men skatteyderne betalte alligevel hans kæmpe advokatregning

Projektet med fokus på at skabe forskellige former for forandringer indenfor naturformidling, kommer samtidig til at ske på 40 hektar landbrugsjord, som stilles gratis til rådighed af Hjørring Kommune.

Til gengæld har man fra Impact TVs side lovet, at projektet vil munde ud i maksimalt 224 minutters udsendelser på DR.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det bliver spændende at se hvilken af de to herrer, Arne Boelt eller Frank Erichsen, der ender med at blive den største bonderøv.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*