Kommune lukker plejehjem og skærer ned på anden kernevelfærd : Bruger alligevel 45.000 kroner på kendiskoks juletips

Del artiklen her:

I Hjørring Kommune er økonomien så stram, at man føler sig nødsaget til blandt andet at lukke plejehjem. Alligevel er der luft i budgettet til, at man kan invitere en kendiskok til at uddele råd om julemadlavningen på byens torv.

Hjørring Kommune

– Men jeg og parterne bag denne aftale mener, at det er nødvendigt, at vi handler i forhold til vores snævre økonomiske rammer, og borgernes ønsker om at blive længere i eget hjem. Hensynet til kvalitet i forhold til de borgere, der bor på ældrecentre, er vigtigere end nærhed. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning på længere sigt, og derfor er vi nødt til at træffe beslutningen nu.

Sådan lød det sensommeren 2018 fra Hjørring Kommunes borgmester, Arne Boelt, i en pressemeddelelse i forlængelse af, at budgetforliget for 2019 lå klar for den nordjyske kommune. Et politisk smalt vedtaget budget, der blandt andet betød, at man fra kommunens side så sig nødsaget til at svinge sparekniven på en række væsentlige områder. Nedskæringer der blandt andet betød, at man fra kommunens side så sig nødsaget til at lukke et plejehjem.

Læs også : Foto med stjernerne, sportsmuseum og kæmpebus : Hjørrings borgmester brugte 15.000 kroner på basket-ball-kamp

Men selv om økonomien ifølge politikerne i Hjørring Kommune er særdeles anstrengt, er der alligevel luft i budgettet, når det kommer til områder, der langt fra må anses for kernevelfærd.

Aftale indgået mellem Hjørring Kommune og eventfirma

 

45.000 skattekroner for at få julen til at vare lidt længere

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune, at der ikke var nogle smalle steder, da kendiskokken Jesper Vollmer lagde vejen forbi det nordlige Jylland. Det for her at optræde ved arrangementet Krummes Juletræsfest, der blev afholdt den 8. december 2018 ved Hjørrings såkaldte Kyssetræ.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Jesper Vollmer, der blandt andet tidligere har været køkkenchef for kongehuset og er gift med Anette Heick, optræden ved Krummes Juletræsfest fandt sted i forlængelse af, at en lokal julemand var blevet hejst op i en af Falcks stigevogne, for her at kaste 100 balloner ud. Det skete under overskriften ”Mød også Jesper Vollmer og få gode tips til hvordan julen kan vare lidt længere”.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Tips til forberedelsen af julemaden, der dog langt fra var en billig oplevelse for Hjørrings skatteydere. Således måtte de ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk betale 45.000 kroner for, at han lagde vejen forbi Vendsyssel.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*