DR påstod at ville fyre 25 chefer og direktører : Afskedigede alligevel kun 13

Del artiklen her:

Der er tilsyneladende stor forskel på, hvor mange Danmarks Radio melder ud man har fyret – og antallet af chefer, der rent faktisk blev afskediget i efteråret.

Danmarks Radio

– I alt gennemføres der i denne runde besparelser for 420 millioner kroner årligt, når planen er fuldt indfaset i 2021. Der nedlægges cirka 375-400 stillinger i DR, heraf cirka 25 chefstillinger.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Danmarks Radio, som blev udsendt i september i forbindelse med, at statsmediet stod foran en række nedskæringer. Besparelser der også ifølge DR selv i høj grad ville gå ud over cheflaget, hvilket ifølge pressemeddelelsen havde det klare formål, at der skulle spares på lønkronerne hos det licensfinansierede mediehus :

– Med planen gennemfører DR en generel ændring af organisationen og går fra to direktører til én for de administrative funktioner og fra tre til to indholdsdirektører. DR Danmark, DR Kultur og DR Nyheder organiseres i to nye, stærke områder: DR Kultur, Børn og Unge samt DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter. Formålet med at gå fra syv til fem direktørområder er at afspejle DR’s nye økonomiske rammer og at skabe et slankere DR.

Læs også : Millionerne ruller på DR : Chef for koncerthus får millioner af kroner med sig ud af døren

Men på trods af de klare udmeldinger fra DR, havde man dog valgt at skrue antallet af forestående fyringer på chef- og direktørniveau voldsomt op.

DR Juras opgørelse over afskedigede chefer og direktører i forbindelse med afskedigelsesrunde efteråret 2018

 

Kun halvdelen af cheferne rent faktisk fyret

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, at tallet langt fra var de oplyste 25 – men i stedet kun 13.

Læs også : Fyret for at være overflødig : DR-direktør scorer alligevel 1.863.808 kroner i afskedsgave

Mest markant i skikkelse af Pil Gundelach Brandstrup, der indtil efteråret var såkaldt kanaldirektør hos Danmarks Radio. Hun kom dog ikke til at gå arbejdsløs længe, da det i november sidste år blev offentliggjort, at hun i stedet skulle være kanalchef for en streamingtjeneste, der i sin ejerkreds blandt andet har Yousee.

Læs også : Lønfesten fortsætter hos DR : 14 skrivebordsgeneraler tjente over millionen i 2017

En fyreseddel var der også til en væsentlig spiller på de interne linjer hos Danmarks Radio, da man i forbindelse med efterårets afskedigelsesrunde også sagde farvel til Peter Skov. Advokaten havde de seneste år ellers stået i spidsen for DR Jura, der står for at behandle Danmarks Radios juridiske spørgsmål som eksempelvis ansættelser og afskedigelser af medarbejdere.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*