Arving : Skifterettens stædighed kostede os over 50.000 kroner – og vejledte os ikke

Del artiklen her:

Tina Aagaard Madsen ønskede sammen med de andre arvinger efter hendes farmor, selv at vælge hvem der skulle stå for at opgøre dødsboet. Men det blev ikke tilladt af Retten på Frederiksberg, hvilket medførte en regning på 85.000 kroner.

Retten på Frederiksberg

– Den advokat der fik boet, hun fik 85.000 kroner, plus hun har fået alle vores ting, som hun har foræret væk.

Sådan lyder det fra Tina Aagaard Nielsen i forbindelse med en arvesag, der de seneste måneder har udspillet sig ved Retten på Frederiksberg. Her har fire arvinger anført af Tina Aagaard Nielsen ikke kun skullet kæmpe med en stor regning fra bobestyreren, advokat Maj-Britt Rieck Sørensen, for at behandle et dødsbo, som ellers ifølge Tina Aagaard Nielsen var ganske overskueligt. Men man har fra arvingernes side også haft store problemer med skifteretten, som Tina Aagaard Nielsen langt fra mener har opfyldt de forudsætninger om rådgivning, man ellers med rette burde kunne stille.

Læs også : Afsløring : Retten på Frederiksberg efterforskes for overtrædelser af Straffeloven – i forbindelse med DR-program

For at undgå at stå med en stor advokatregning i forbindelse med dødsboets behandling, forsøgte Tina Aagaard Nielsen og de andre arvinger at gøre brug af en juridisk rådgiver, de selv havde fundet frem til. Et ønske der dog blev afvist af Frederiksbergs skifteret, der i stedet udpegede en advokat til at stå for dødsbobehandlingen.

Det selv om at den ønskede rådgiver var væsentligt billigere, end den advokat Retten på Frederiksberg i en række tilfælde fastholdt, at hun sammen med de andre arvinger skulle gøre brug af.

 

Arving : De fortalte os ikke om muligheden for privat skifte

I alt drejede det sig om 53.750 kroner, som Tina Aagaard Nielsen og de andre arvinger dermed gik glip af. Det skyldes at arvingernes foretrukne juridiske rådgiver alene skulle have været betalt 31.250 kroner, mens advokat Maj-Britt Rieck Sørensen fik udbetalt 85.000 kroner.

Læs også : Arving politianmelder advokat : Hun har foræret mine ting væk

Men spørgsmålet omkring regningen for at fordele dødsboet efter Tina Aagaard Nielsens farmor, var dog langt fra det eneste problem, hun har haft med skifteretten ved Frederiksberg Ret. Således manglede hun også simpel rådgivning fra retten på en række punkter :

– Blandt andet har man fra skifterettens side ikke fortalt om, at man kan få udleveret et dødsbo til privat skifte. Det ville vi gerne have haft noget at vide om, for vi kunne i virkeligheden godt selv have stået for at behandle dødsboet, nu hvor vores farmor havde sørget for et fint og fyldestgørende testamente. Her i stod der lige præcist hvordan og hvorledes, at arven skulle fordeles i mellem os fire søskende.

Læs også : Arving : Bobestyrer tilbageholder vores arv – og vil kun udbetale en del mod at vi ikke klager over hende

Hverken Retten på Frederiksberg eller advokat Maj-Britt Rieck Sørensen er vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Du kan høre hele interviewet med Tina Aagaard Nielsen her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*