DRs fagforening krævede kæmpe lønstigning til alle medarbejdere inklusiv generaldirektøren – nu trækker forhandler i land

Del artiklen her:

Lønforhandlingerne står for døren i Danmarks Radio, hvor man fra medarbejdernes side kræver store lønforhøjelser – selv om de privatansatte journalister i stort tal mister deres jobs under corona-krisen og mange andre går ned i løn for at undgå arbejdsløshed.

juristkontoret

Forhandlingerne om en ny overenskomst for medarbejderne på Danmarks Radio går i denne tid ind i sin afgørende fase, efter at den nuværende står til at udløbe den 1. juni. Mens de privatansatte journalister har modtaget et stort antal fyresedler under corona-krisen, ser det helt anderledes ud for medarbejderne hos Danmarks Radio.

For her lyder kravet nemlig, at alle medarbejdere skal have en lønstigning på mindst 8.1 procent. Det var i hvert fald det, som Henrik Friis Vilmar, Formand for Journalistgruppen i DR og til dagligt journalist hos DR P4 Syd, udtalte tidligere på ugen til Journalisten. Her lød det at kravet om lønforhøjelsen gjaldt alle medarbejdere på Danmarks Radio, hvilket også ville sige generaldirektøren.

Læs også : Direktør skiftede til Danmarks Radio : Steg 655.824 kroner i løn – kort efter at have modtaget gyldent håndtryk i millionklassen

Men kravet om støre lønstigninger til DRs medarbejdere i forlængelse af de igangværende forhandlinger, gælder tilsyneladende alligevel ikke for generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

 

Nægter at udtale sig om generaldirektørens løn

Det oplyser Henrik Friis Valmar i en email til Journalista.dk :

– Jeg vil ikke kommentere på generaldirektørens løn offentligt. Journalistgruppen i DR og DJ (Journalistforbundet, red.) forhandler udelukkende overenskomst og dermed løn for de, der er ansat på DJs overenskomst i DR. Det er generaldirektøren ikke. Det er udelukkende DRs bestyrelse, der fastlægger generaldirektørens løn. Det har vi overhovedet ingen indflydelse på.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2019

Maria Rørbye Rønn er blandt Danmarks absolut højest lønnede embedsmænd, hvilket kan ses ved, at hendes samlede lønpakke i 2019 stod licensbetalerne i 3.735.351 kroner. Eller hvad der svarer til, at hun tjener mere end dobbelt så meget som statsministeren. Det efter at den juristuddannede daglige leder af DR, indenfor de seneste år har modtaget en række lønforhøjelser.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Såfremt kravet om en lønstigning på 8.1 procent også havde gjaldt Maria Rørbye Rønn ville det have betydet, at hun for fremtiden havde sikret sig en samlet årlig aflønning på lige over de 4 millioner kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*