DR-direktører med årsløn tæt på 2 millioner fortsætter lønfesten : Har også sikret sig lønforhøjelser i 2020

Del artiklen her:

Det er en særdeles god forretning at være ansat i toppen af hierakiet hos Danmarks Radio, hvis direktører ikke kun modtager en markant aflønning – men ogå gode lønforhøjelser.

Danmarks Radio Maria Rørbye Rønn Sandy French Henriette Marienlund Nikolas Lyhne-Knudsen Henrik Bo Nielsen

juristkontoret

Økonomien er stram hos DR som følge af politiske prioriteringer.

Sådan har det lydt igen og igen fra statsmediet, efter at det måtte igennem en sparerunde som følge af det seneste medieforlig. En politisk aftale der blandt andet betød at indtægterne for statens mediehus blev mindre end tidligere, efter at man gik væk fra licenssystemet. Således vil det for fremtiden være politikerne der over Finansloven direkte beslutter, hvor store indtægter Danmarks Radio er sikret – mens finansieringen tidligere skete over licensen.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, er det langt fra alle dele af mediehuset, som kan siges at være ramt af økonomisk smalhals. Specielt ikke i toppen af systemet, hvor medarbejdere modtager lønninger, der ligger over hvad der ses på lignende niveauer andre steder indenfor den offentlige sektor.

Eksempelvis hos den håndfuld, som har rang af ikke kun direktører i DR – men også direktionsmedlemmer.

Lønforhold for DR-direktørerne Sandy French og Henriette Marienlund

 

Kun en DR-direktør kan ikke se frem til lønstigning

Ifølge de fremsendte opgørelser fra Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, har alle fem bureaukrater det til fælles, at de har sikret sig lønninger, som er væsentligt højere end Danmarks statsminister. For mens Mette Frederiksen aktuelt må nøjes med en samlet årlig indtjening på i størrelsesordenen 1.6 millioner, bliver den klart overgået af ikke kun generaldirektør Maria Rørbye Rønn, men også de andre direktionsmedlemmer, hvis årsløn ligger på minimum 1.8 millioner kroner.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

En afstand til statsministeren, der også må forventes at blive holdt i kalenderåret 2020. For selv om Mette Frederiksen steg i løn den 1. april i år, har DRs menige direktører som Sandy French, Henriette Marienlund og Nikolas Lyhne-Knudsen sikret sig pæne lønforhøjelser i forhold til 2019. Således har Sandy French og Henriette Marienlund inklusiv pensionsbetalinger fra deres arbejdsgiver aktuelt en månedsløn på 156.042 kroner, mens Nikolas Lyhne-Knudsen hver måned kan se 161.537 kroner tikke ind på lønkontoen. Hvilket betyder at Sandy French og Henriette Marienlund i 2020 i runde tal har sikret sig en lønforhøjelse i 2020 på 30.000 kroner i forhold til 2019, hvilket er en smule over den stigning, som Nikolas Lyhne-Knudsen kan se frem til.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2019

Den eneste DR-direktør der ikke har sikret sig en lønforhøjelse i 2020 i forhold til 2019 er Henrik Bo Nielsen, der vinteren 2019 blev direktør for Kultur, Børn og Unge. Hans

løn ser nemlig ikke ud til at ændre sig, hvorfor han må tage til takke med en samlet månedsløn på 153.742 kroner.

Lønforhold for DR-direktører Nikolas Lyhne-Knudsen

Del artiklen her:
1 Comment

 1. Herregud! 156000,- kroner i månedsløn, det er mere end en pensionist får på et helt ÅR. Findes der folk i DDR med løn under 1 million om året?
  Med den døde Tullemannen´s hjælp, afskaffede LarsLort TV-licensen, så slap, man al det bøvl med sortseere, fordi de kiggede jo alligevel med på DDR´s hjemmeside på Inter-nettet.
  DDR er Regimets kraftigt politiserende propaganda-apparat, vi har den ondelynemig at betale for deres bøsse-feministiske-radiGale-socialistiske fækalier + genudsendelser!
  På den måde tvang Regimet skattebetalerne til at betale driften af denne propaganda sender.
  Spurgte Regimet dets undersåtter om denne milliard-udgift? Absolut NEJ!

  Og så er vi tilbage hvor de nyttige IDIOTER, “die Dumme dänen” æææælsker at være!
  I Skattehullet, hvor de er totalt kontrolleret, alle med stavnsbånd, de skulle jo nødigt hoppe op af hullet!
  P. SIAD.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*