Lønfest på statsmediet : DRs menige direktører nærmer sig 2.000.000 kroner om året

Del artiklen her:

Hos Danmarks Radio er det ikke kun generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der tjener langt mere end statsministeren. Det samme gælder også for de embedsmænd, der har rang af direktionsmedlemmer hos statsmediet.

juristkontoret

Spørger man ledelsen hos Danmarks Radio, er der økonomisk smalhals hos det statsejede mediehus. Hvilket blandt andet i 2018 og 2019 gjorde det nødvendigt med fyringsrunder i forbindelse med, at man fra politisk hold skar ned på den årlige milliardfinansiering til public service-mediet. Det i forlængelse af et politisk forlig om, at Danmarks Radios finansiering for fremtiden kommer til at foregå direkte over Finansloven – i stedet for tidligere opkrævninger via licenssystemet.

Men det er dog langt fra alle dele af Danmarks Radio, som for alvor ser ud til at være ramt af fyringsrunder. Tvært i mod viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos statsmediet, at det udbetaler lønninger til sine topfolk, som er langt over hvad der normalt ses indenfor den offentlige sektor.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Vel og mærke ikke kun til generaldirektør Maria Rørbye Rønn, som også i år kan se frem til en klækkelig lønforhøjelse oven i hendes i forvejen iøjnefaldende aflønning, men også den gruppe af medarbejdere, der er en del af direktionen.

Lønforhold for DR-direktørerne Sandy French og Henriette Marienlund

 

Aflønning klart højere end hvad statsministeren modtager

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, at alle direktionsmedlemmer tjener væsentligt mere end Danmarks statsminister. Mens Mette Frederiksen aktuelt har en samlet årlig indtjening på i størrelsesordenen 1.6 millioner kroner, tjener eksempelvis Nikolas Lyhne-Knudsen, DRs direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, væsentligt mere.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

Når der sker medregning af statsmediets pensionsbetalinger havde Nikolas Lyhne-Knudsen således i 2019 en samlet lønpakke på 1.934.764 kroner. Eller godt og vel 110.000 kroner mere, end hvad hans direktørkollegaer Sandy French og Henriette Marienlund tjente det forgangne år. Således viser opgørelserne fra Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, at de hver tjente 1.869.410 kroner.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2019

Hvor gode lønforhold de ledende medarbejdere hos Danmarks Radio har, kan også ses ud af aflønningen af Henrik Bo Nielsen. Selv om DRs direktør for Kultur, Børn og Unge i 2019 kun var ansat i 10.5 måneder, modtog han en samlet aflønning på 1.614.432 kroner. Når han i 2020 har været ansat et fuldt kalenderår, vil hans samlede indtjening ligge på mere end 650.000 kroner over, hvad han tjente i sit hidtige job som øverst placerede embedsmand på et museum.

Lønforhold for DR-direktørerne Henrik Bo Nielsen og Nikolas Lyhne-Knudsen

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Det viser jo bare, at der er plads til yderligere besparelser.
    Og hvor er DRs bestyrelse henne?
    Er der ingen voksne tilstede???

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*