Søren Brostrøm ikke alene – også hans corona-makker tjener mere end Mette Frederiksen

Lægemiddelstyrelsens pressefoto af Thomas Senderovitz
Del artiklen her:

På trods af udtalt kritik af sin måde at håndtere corona-krisen på, kan Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz alligevel hver måned se en løn tikke ind på sin konto, der er højere end Danmarks statsminister.

Thomas Senderovitz Søren Brostrøm

juristkontoret

Det trak nationale overskrifter i begyndelsen af marts, da en dansk læge i forlængelse af udenlandske forsøg offentliggjorde, at der var fundet en potentiel behandling af corona-virusen. Det i form af først og fremmest medicin, der tidligere var blevet brugt i kampen mod malaria.

Men det trak næsten endnu større overskrifter, da man fra Lægemiddelstyrelsens side anført af sin direktør, Thomas Senderovitz, meldte ud, at man ikke mente at der var noget belæg for lægens påstand. På samme måde som det også efterfølgende kom frem, at lige præcis Lægemiddelstyrelsens bureaukrati havde gjort, at de medicinske forsøg i forhold til at finde en behandling på coronaen, blev væsentligt forsinket.

Læs også : Mette Frederiksen ansætter tro væbner – og giver hende en årsløn på 2.417.947 kroner

Men selv om Thomas Senderovitz også har været mål for andre kritikpunkter i forbindelse med sin ledelse af Lægemiddelstyrelsen under corona-krisen, synes det dog ikke at kunne aflæses på den løncheck, som skatteyderne hver måned pålægges at betale til ham.

Lægemiddelstyrelsens oplysninger om Thomas Senderovitzs lønforhold

 

Identisk løn for Senderovitz og Brostrøm

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Lægemiddelstyrelsen, at hans årsløn ligger over Danmarks statsminister. For mens Mette Frederiksen aktuelt tjener omkring 1.6 millioner kroner om året, har bureaukraten sikret sig en endnu bedre aflønning.

Læs også : Mette Frederiksen giver superløn betalt af skatteyderne til sin gode ven : Tjener det samme som ministre

I 2019 udgjorde Thomas Senderovitzs almindelige lønindtægt fra Lægemiddelstyrelsen således 1.428.745 kroner, hvortil kom en arbejdsgiverbetalt pensionsindbetaling på 244.315 kroner og en bonus på 60.000 kroner – hvor ved at hans samlede årsindtægt dette år nåede op i 1.733.061 kroner.

Læs også : Arbejdsløs og nyuddannet ansat i sin mors afdeling uden cheferne blev informeret – til en løn på 530.000 kroner om året

Et beløb der dog langt fra må anses for at være tilfældig, for det var også denne samlede lønindkomst, Thomas Senderovitzs direktørkollega hos Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm præcis modtog i 2019. Et lønniveau der også i høj grad ligner det, som andre direktører hos landets styrelser fast modtager.

Sundhedsstyrelsens oplysninger om Søren Brostrøms lønforhold

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvordan kan man forklare og forsvare så store procentuelle stigninger? (det vil vi folkepensionister gerne have noget af). Helt vanvittig stigning fra 2016 til 2017.
    Kvalifikationstillæg? Det troede jeg afspejlede sig i grundlønnen.
    Hvem har godkendt disse stigninger?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*