Mette Frederiksen forgylder Kristian Jensen: Giver ham millionløn – på skatteydernes regning

Folketingets pressefotos af Mette Frederiksen og Kristian Jensen
Del artiklen her:

Når Kristian Jensen tiltræder stillingen som ambassadør ved FN, bliver det i en lønramme, der klart overstiger hans nuværende som medlem af Folketinget.

Der gik på det nærmeste et sus igennem Christiansborg tidligere på året, da det blev offentliggjort, at Kristian Jensen stod foran at udtræde af Folketinget. Det i forlængelse af, at den tidligere Venstre-minister i stedet ville tiltræde en nyoprettet stilling som FN-ambassadør. Her bliver hovedopgaven at sikre, at Danmark for fremtiden bliver medlem af FNs tungeste organer.

En udpegelse der endda skete i forlængelse af, at man fra regeringens side havde valgt at ændre lovgivningen. Det så det blev muligt at udpege ambassadører, der som Kristian Jensen ikke har nogen erfaring indenfor diplomatiet, men i stedet rekrutteres direkte fra det politiske liv.

Læs også : Ministerium gør ambassadør til bestsellerforfatter : Køber 1.250 eksemplarer af hans bog – hvilket sikrede forlagsaftalen

Dermed har nuværende og tidligere politikere pludselig fået mulighed for at sikre sig særdeles favorable ansættelser, hvilket må anses for at være tilfældet for Kristian Jensen. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udenrigsminister, kan den tidligere udenrigsminister se frem til en ganske fornuftig indtjening under sin tid som ambassadør.

Udenrigsministeriets oplysninger om ansættelsesforholdene for Kristian Jensen

 

Løn på den gode side af 1.2 millioner kroner om året

Således fremgår det af opgørelserne fra Udenrigsminister, som bliver Kristian Jensens direkte arbejdsgiver, at han kan se frem til en aflønning på niveau med en ministers. Det skyldes en aflønning, hvis årlige grundbeløb står skatteyderne i lige over millionen.

Læs også : Enhedsliste-spindoktor aflyser klassekampen : Scorer millionjob i Silicon Valley betalt af skatteyderne – efter kun få års erhvervserfaring

I alt lyder den på 1.046.477 kroner, eller hvad der svarer til, at den tidligere Venstrepolitiker hver måned kan se 87.206 kroner gå ind på lønkontoen. Hertil kommer arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, som årligt forventes at løbe op i 188.366 kroner. Eller hvad der gør, at Kristian Jensens samlede lønpakke kommer til at stå i 1.234.843 kroner.

Læs også : Vild luksus for Enhedsliste-spindoktor : Bor i herskabsvilla til 25.000.000 kroner – på din regning

Samtidig kan skatteyderne også se frem til en formentligt markant regning, når der skal findes indkvartering til ekspolitikeren. Udenrigsministeriet oplyser dog, at man endnu ikke har et overblik over, hvordan dette kommer til at ske.

Del artiklen her:
1 Comment

 1. hahahaha, der jo penge nok!
  OG, socialister elsker at bruge andre folks penge.
  Find på noget(gi en Milliard til Somalia), så socialisterne kan promoverer sig selv og se så evigt gode ud for resten af omverdenen.
  OG, denne skidne Krieæsjan, denne socialdemokrat fra det mørke Jylland( jaja, han stillede op for V, men de er squ-da også socialdemokrater) hans politiske fremtid ligger i ruiner, fordi da der skulle præsteres et stykke arbejde, i formands opgøret i V, tissede hen i a “buowser”.
  Så nu er Mette FUSK kommet til undsætning, med en fed skattefri løn, for ikke at lave en skid!
  Det siger ikke så lidt om disse levebrødpolitikere.
  Malk systemet så meget som muligt mens tid er!
  PS: husker tydeligt da Kreäsjan opsagde beskatningsaftalerne med Middelhavslandene, han havde fået undt over at danske pensionister nød deres otium og tog pensionen med til det lune SydEuropa og kun betalte 15% skat i Frankrig.
  Uhadadada, ikke betale skat i DK, det kan en socialist aldrig accepterer!
  Nu gør han det så selv i FN regi! Tak for Kaf´ Kreäsjan, do vil it bli savnet!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*