Barbara Bertelsen scorer altid kæmpe bonusser oven i sin millionløn – men du må ikke vide hvem der bevilger dem

Justitsministeriets pressefoto af Barbara Bertelsen
Del artiklen her:

Embedsmænd selv på departementschefniveau er sjældent nogle, der påkalder sig den store offentlige interesse. Det skyldes at de som den øverste leder af et ministerium, typisk tager sig af bureaukratisk prægede opgaver.

Men sådan har det langt fra været med Barbara Bertelsen, der for alvor blev kendt i forbindelse med minkskandalen. Det efter at hun sendte en lang række senere offentliggjorte sms-beskeder, hvor Statsministeriets departmentetschef eksempelvis opfordrede den daværende minister Mogens Jensen til at ”rulle rundt” og tage det fulde ansvar. Derved blev Barbara Bertelsen reelt også en del af det politiske spil, som danske embedsmænd ellers konsekvent har erklæret sig uafhængige af.

Læs også : Dronningen af lønforhøjelser : Barbara Bertelsen får hvert år mærkelige lønstigninger – og konsekvent kæmpe bonusser oven i sin millionløn

Men det er tydeligvis en politisk deltagelse, som politikerne må anses for at være tilfredse med. Det må i hvert fald være formodningen på baggrund af de bonusser, som Barbara Bertelsen har fået udbetalt de seneste år.

Del af udtalelse fra Justitsministeriet omkring udlevering af aktindsigter i forhold til Barbara Bertelsen

 

Justitsministeriet : Alt for tidskrævende at finde frem til

Udbetalingerne fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har fået adgang til. De fastslår at bonusserne for alvor tog fart i 2016, hvor embedsmanden som departementschef i Justitsministeriet, havde en grundløn og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på omkring 2 millioner kroner om året.

Læs også : To fuldmægtige blokerer for adgangen til oplysninger om Mette F : Har afsendt den 8. enslydende udsættelse – i samme lille sag

I 2016 modtog Barbara Bertelsen samtidig en bonus på 105.000 kroner, ligesom det også må anses for markant, at hendes tillæg konsekvent er steget de seneste år. I perioden mellem 2016 og 2020 drejer det sim om 59.778 kroner, som Mette Frederiksens højre hånd på den konto, sikrede sig ekstra i lønposen om året.

Læs også : Mette Frederiksen giver sin foretrukne it-rådgiver årsløn på 2.4 millioner kroner – og holder lønforhøjelser og bonusser skjult

Men hvem det er som har bevilget Barbara Bertelsen de mange store bonusser og lønstigninger, er langt fra noget, som Justitsministeriet ønsker at oplyse. Således skriver det i et brev Journalista.dk har fået adgang til, at det simpelthen vil være for tidskrævende at finde frem til :

– Det er på den baggrund Justitsministeriets vurdering, at det samlede tidsforbrug for ministeriet i forbindelse med behandlingen af din anmodning om aktindsigt må forventes at overstige 25 timer, og at behandlingen af din anmodning således vil nødvendiggøre et uforholdsmæssigt ressourceforbrug. Ministeriet har i den forbindelse lagt vægt på, at det – grundet indretningen af ministeriets system – vil kræve en manuel gennemgang af samtlige posteringer med bagvedliggende bilag for at identificere, dels om posteringerne er omfattet af din anmodning om aktindsigt, dels om posteringerne indeholder oplysninger, som er omfattet af undtagelsesbestemmelserne i Offentlighedslovens §§ 30-33.

Del af udtalelse fra Justitsministeriet omkring udlevering af aktindsigter i forhold til Barbara Bertelsen

Del artiklen her:
5 Comments

 1. Hun er personificeringen af den afhængige embedsmand/K

  Men Danmark er det mindst korrupte land ????

  Må skyldes at åndelig korruption ikke findes i den bedømmende verden

  Rødgardister tænker kun i penge

 2. Det kunne alt andet lige være interessant, at få navnet/navnene på de embedsmænd, der underskriver disse afslag

   • Man kunne jo så ændre aktindsigten til et ønske om en generel orientering om hvem der er bemyndiget til at behandle og bevilge tillæg til en departementschef. Der gælder den regel at hvis chefen er inhabil, er chefens underordnede det også. Så kunne man supplere med et ønske om hvem der har attesteret et bestemt tillæg.

 3. jeg menes har set hende med PET opdækning allerførste gang hun skulle afhøres af mink komisionen sidste år.
  Hun er en embedsmand men alligevel med gode forbindelser indenfor politi/sikkerhed
  håber ikke hun kan gå på vandet …..

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*