Museum giver Jim Lyngvild årsløn på 1 million kroner – plus kæmpe bonus per solgt billet

Museum Sydøstdanmarks pressefoto af Jim Lyngvild
Del artiklen her:

Museet har tidligere brugt næsten 400.000 kroner på en ikke nærmere defineret event, da Dronning Margrethe kortvarigt lagde vejen forbi.

Det er de færrste der forbinder museer i mindre provinsbyer med steder, der tiltrækker højt profilerede udstillinger. Men det har den seneste tid været tilfældet for Museum Sydøstdanmark, der har sit udgangspunkt omkring byer som Holmegaard, Køge, Næstved, Vordingborg og Stege.

Det skyldes i høj grad udstillingerne, som museet den seneste tid har sat op med multikunstneren Jim Lyngvild. Den måske mest omtalte er ”Guld og guder”, hvor den nuværende kultur- og kirkeminister, Ane Halsboe-Jørgensen, indgår via et billede, hvor hun er udklædt som en vølve. Men der er dog langt fra tale om udstillinger, som Jim Lyngvild har udarbejdet gratis for de sjællandske museumsfolk.

Læs også : Kunstner scorede over 6 millioner kroner på at udsmykke hospitals foyer – uden at opgaven kom i udbud

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Museum Sydøstdanmark, har han ikke kun modtaget en markant betaling for deres opsætning. Han modtager nemlig også en kontant bonus, hver eneste gang der bliver solgt billetter.

Aftale indgået mellem Museum Sydøstdanmark og Jim Lyngvild om udstilling

 

Tidligere store udgifter til kongeligt besøg

Ifølge de udleverede aftaler indgået mellem Museum Sydøstdanmark og Jim Lyngvild, havde han i 2021 to udstillinger på museet – begge med vikinger og den nordiske mytologi som centrum. Vel og mærke opgaver, som han betales væsentligt forskelligt for.

Læs også : Amok i kongerøgelse : Vordingborg brugte 1.278.735 kroner på Margrethe-besøg

Det skyldes at han har modtaget 300.000 kroner eksklusiv moms for den ene af udstillingerne, mens den anden har kastet 500.000 kroner eksklusiv moms af sig. Eller hvad der inklusiv den statslige afgift svarer til, at det offentligt ejede og i overvejende grad skatteyderfinansierede museum i 2021 har betalt den fynske multikunstner og forretningsmand 1 million kroner. Hertil kommer samtidig en bonus på 10 kroner for hver billet, som museet har solgt til hans udstillinger. Overfor Journalista.dk oplyser Museum Sydøstdanmark, at der først denne vinter foretages endelige opgørelser over, hvor mange billetter, der er blevet solgt til de forskellige udstillinger.

Læs også : Kommune skærer ned på plejehjem og hjemmeplejen – men bruger millioner på spillefilm

Det er dog langt fra første gang, at Museum Sydøstdanmark har brugt iøjnefaldende beløb i forbindelse med højt profilerede udstillinger og events. Således brugte det tilbage i 2013 lige under 400.000 kroner, da Dronning Margrethe kort lagde vejen forbi det sydsjællandske.

Aftale indgået mellem Museum Sydøstdanmark og Jim Lyngvild om udstilling

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*