Mette fyrede den af i Indien : Brændte 320.000 kroner af på 4 dage – og regningen er formentligt langt større

Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da Mette Frederiksen i efteråret sammen med en større delegation, lagde vejen forbi Indien. Det for her blandt andet uopfordret at undskylde overfor indiske miljøforkæmpere, at hun havde været nødt til at give coronavacciner til danskere på bekostning af eksempelvis indere.

Det helt store diplomatiske maskineri var kørt i stilling, da Mette Frederiksen det forgangne efterår tog på rejse til Indien. Det for her først og fremmest at møde landets regeringschef, som Mette Frederiksen ønskede at formalisere et samarbejde med omkring grøn omstilling.

Men det var dog langt fra kun miljøspørgsmål, der blev bragt op under socialdemokratens efterårstur til Indien. Således kunne Ritzau berette, at den danske statsminister på eget initiativ noget nær undskyldte, at hun havde været nødt til at give dansk betalte coronavacciner til danske statsborgere før eksempelvis indiske :

– Så når det kommer til pandemien og den globale tragedie, de manglende vacciner er, så er jeg ked af det, men der må jeg hjælpe min egen befolkning først

Læs også : Chartrede luksusfly i onsdags: Mette F så stort på CO2-udledningen – og skatteydernes regning

Omvendt synes der ikke at være tvivl om, at Mette Frederiksen hjalp sig selv og sin store medrejsende delegation først, da turen gik til Indien. Det blev nemlig en dyr oplevelse for skatteyderne, da de måtte holde for ved statsministerens besøg i den sydlige del af Asien.

Statsministeriets oplysninger om foreløbig udgiftsopgørelse i forbindelse med besøg i Indien

 

Udenrigsministeriet lukker ned om udgifterne til Mette Fs Indien-besøg

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Ulrik Gade Jensen har opnået hos Statsministeriet og stillet til rådighed for Journalista.dk. Det skyldes at Statsministeriet på trods af rykkere, ikke har villet efterkomme Journalista.dks begæringer om at fremsende de ellers lovpligtige bilag. Hvilket heller ikke har været tilfældet for Udenrigsministeriet, som på trods af flere rykkere fra Journalista.dk, ikke har fremsendt bilagene afholdt af den danske ambassade i Indien til Mette Frederiksens besøg.

Læs også : 2.000 kroner per kuvert : Barbara Bertelsen fyrede den af i Tivoli med gode kollegaer og politikere

Derfor er det meget åbne spørgsmål også, hvad den siddende statsministers besøg i alt kostede skatteyderne. Det ligger dog fast, at den helt store udgiftspost var de indkøbte flybilleter, der i alt løb op i 267.688 kroner. Ligesom det også spillede ind på den samlede regning, at det eksempelvis var nødvendigt at få udført coronatests på delegationens medlemmer, hvilket i sig selv kostede 13.975 kroner.

Læs også : Barbara Bertelsen med stor rejseaktivitet : Men du må ikke vide hvad det har kostet

Derved betalte Statsministeriet 320.598 kroner til Mette Frederiksens Indien-tur, hvortil kommer udgifterne, som Udenrigsministeriet har afholdt. Således kan der nemt være tale om, at skatteydernes regning er langt større end de 32.0598 kroner.

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Der er den igen. Hendes megen snak om gennemsigtighed gælder kun, når hun er i opposition. Og de blå partier er tavse, bider alt i sig.

  2. Forfærdelig regering/statsminister der bruger racismen til at fremme sin politik, nøjagtig som tidligere regering
    De 2 partier laver storpolitik sammen og derfor blev de enige om at fastholde racismen og fodring af de små hoveder
    2 år med coronataler, muslimihetz og nu lukrering på Flygtninge/Ukraine

  3. Med det forbrug at penge vores statsminister og Barbara Bertelsen kan der ikke blive råd til mange turer.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*