Lønfesten fortsætter på DR : Direktionen tjener nu 12 millioner kroner om året – før bonusser

Del artiklen her:

Det er en særdeles god forretning at være en del af toppen hos statsmediet Danmarks Radio, som på trods af en lang række løftede politiske tommelfingere, fastholder en lønudvikling i skærende kontrast til landets private medier.

Nedskæringer, fyringer og en kamp for overlevelse.

Det er virkeligheden for langt størstedelen af Danmarks private medier, som de seneste måneder har gennemgået den ene fyringsrunde efter den anden. Eksempelvis Jysk-Fynske Medier, der står foran at skulle igennem endnu en afskedigelsesrunde kun få måneder efter, at sparekniven sidst blev ført.

Anderledes forholder det sig hos statsmediet Danmarks Radio, hvis politiske chef er statsminister Mette Frederiksen. Hendes første regering besluttede således, at DR skulle tilføres yderligere flere hundrede millioner årligt – oven i de milliarder skatteyderne i forvejen betalte. En beslutning der kom efter, at den seneste regering under Lars Løkke Rasmussens ledelse, skar ned på betalingerne til statens mediehus.

Læs også : Skandaleramt eventchef agerede sælger for TV2 og DR : Sikrede kæmpe tilskud fra efterskoler til dækning af gymnastikopvisning

Nedskæringer der kom i forlængelse af den udbredte kritik, der havde været af lønningerne hos Danmarks Radio. Specielt i forhold til generaldirektør Maria Rørbye Rønn, som efterhånden nærmer sig en årlig indtjening på 4 millioner kroner.

 

Månedslønninger for menige direktionsmedlemmer på 160.000 kroner

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, synes kritikken ikke for alvor at have gjort indtryk på DR-folkene. Specielt ikke når man ser på de lønninger, som skatteyderne måned efter måned, bliver pålagt at betale til statsmediets øverst placerede embedsmænd.

Læs også : DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk

Det i skikkelse af direktionen, som ledes af generaldirektør Maria Rørby Rønn. Placeret lige under hende er de andre direktionsmedlemmer Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge, Karsten Dyhrberg Nielsen, direktør for DR Bruger, Marked og Publicering, Mads Diness Jensen, direktør for DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion og Sandy French, direktør for DR Nyheder.

Læs også : Direktør skiftede til Danmarks Radio : Steg 655.824 kroner i løn – kort efter at have modtaget gyldent håndtryk i millionklassen

Mens Maria Rørbye aktuelt modtager månedlige indbetalinger fra skatteyderne på 322.582 kroner, når der sker medtagelse af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, modtager resten af direktørerne lige over eller under 160.000 kroner. Eller hvad der gør, at de i 2023 kan forventes at have en samlet indtjening på 11.6 millioner kroner.

Hertil kommer muligheden for bonusser, som blandt andet Maria Rørby Rønn tidligere har været modtager af. Det i forlængelse af, at hun stod i spidsen for en større afskedigelsesrunde.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*