Skandaleramt eventchef agerede sælger for TV2 og DR : Sikrede kæmpe tilskud fra efterskoler til dækning af gymnastikopvisning

Del artiklen her:

Da de statslige medier Danmarks Radio og TV2 havde brug for hjælp til blandt andet at sikre betaling fra efterskoleelever til optagelse af en gymnastikopvisning, hjalp en kommunal eventchef til med salgsarbejdet.

Et af de store diskussionsemner indenfor medie-Danmark i disse måneder er, at TV2 og som minimum også dets regionale station TV2 Nord, har modtaget betalinger fra sponsorer for at producere bestemte programmer. Mens moderstationen blandt andet har modtaget betaling fra turistorgansiationer for at dække deres områder, er regionalstationen kommet under angreb for at have modtaget 125.000 kroner fra Aalborg Kommune – til en helikopter der aldrig dukkede op.

Men som Bjørknæs.dk har kunnet afdække de seneste dage, er det langt fra de eneste udbetalinger til TV2 Nord, som må anses for iøjnefaldende. Det samme kan også siges at gælde for betalinger fra efterskoleelever, så de kunne få vist en gymnastikopvisning på TV2s nordligste regionalstation.

Læs også : Aalborg Kommune amok i events : 118.559.893 skattekroner brændt af på blot 7 år

Ifølge Bjørknæs.dk er der endda tale om, at også Danmarks Radio blev betalt af efterskoleeleverne for at dække deres opvisning – som blev vist på DR. En betaling der først faldt, efter en ledende medarbejder hos Aalborg Kommune hjalp til i salgsprocessen.

 

TV2 Nord-chef : DR rykker for en afklaring

Dét fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i forhold til blandt andet den korrespondance, der foregik mellem Michael Justesen, TV2 Nords administrerende direktør, og Søren Thorst, der på trods af en række afsløringer om blandt andet et stort forbrug af alkohol på skatteydernes regning, stadig har rang af eventchef i Aalborg Kommune.

Læs også : Eventafdeling fyrede den af under DGIs landsstævne : 30 millioner kroner brændt af

Af emailkorrespondancen fremgår, at TV2 Nord tilsyneladende var under et stærkt pres fra Danmarks Radio i forhold til at få støtten fra blandt andet efterskoleeleverne i hus. Således skriver Mikael Justesen eksempelvis den 10. maj 2017 til Søren Thorst :

– Hej Søren, Hvordan ser det ud med det der med efterskoleshow? DR rykker i os ….

Læs også : Kommunal chef igen og igen på pubcrawl : Skal kun betale 4.500 kroner tilbage

Dagen efter vender Søren Thorst tilbage og i en email forklarede Mikael Justesen, at finansiering skulle være på plads. Herefter lovede TV2 Nords administrerende direktør at sætte tingene i gang :

– Det er meget fint – vi sætter straks turbo på.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*