Eventafdeling fyrede den af under DGIs landsstævne : 30 millioner kroner brændt af

Del artiklen her:

Regningerne stod på det nærmeste i kø for skatteyderne, da Aalborg Kommunes skandaleramte eventafdeling var storsponsor for DGIs landsstævne. Det skyldtes blandt andet en lang række iøjnefaldende omkostninger.

Aalborg Kommunes eventafdeling er i dén grad kommet under beskydning, efter den er blevet afsløret i en særdeles rundhåndet omgang med skatteydernes penge. Det efter at dens mangeårige chef Søren Thorst, er blevet tvunget til at betale et mindre beløb tilbage, som han tilsyneladende har brugt på private fornøjelser.

I forbindelse med sagen er det lykkedes for Journalista.dk i samarbejde med Aktindsigterne.dk, at få adgang til en række af de udgiftsbilag, som Aalborg Event har betalt igennem de seneste år.

Læs også : Aalborg Kommune amok i events : 118.559.893 skattekroner brændt af på blot 7 år

Herunder eksempelvis i forbindelse med DGIs landsstævne, der blev afholdt i Aalborg i 2017.

Udlevering af oplysninger der er sket, efter Aalborg Kommune tidligere havde nægtet at give et lignende indblik.

Herunder i hvad enkelte events, har kostet skatteyderne.

 

TV2/Danmark har tidligere benægtet muligheden for at købe redaktionel omtale

I forhold til DGIs landsstævne kan tilbageholdenheden måske skyldes, at Aalborg Event har betalt en række omkostninger, der må anses for at være iøjnefaldende. Således viser opgørelserne, at statslige mediefolk har fået betalt en lang række hotelophold, ligesom der også er sket indkøb af egentlige ydelser fra et statsmedie.

Læs også : Borgmester kræver opgør med misbrug af repræsentationsudgifter – deltog selv i våde møder

Specielt må det anses for iøjnefaldende, at Aalborg Event betalte TV2/Danmark lige over 125.000 kroner. Det på trods af at TV2/Danmarks ledelse de seneste måneder er blevet afsløret i, at den har talt usandt, når den igen og igen har oplyst, at der ikke kan købes redaktionelt indhold på statsmediet.

Læs også : Fadøl, gin-tonics og dyr rødvin : Forvaltning tog på wellness-herregård – for at finde besparelser og blive rystet sammen

Af opgørelserne fremgår samtidig, at TV2 Nord modtog i alt 336.000 kroner for forskellige former for dækning af Landsstævnet. Det på trods af, at stævnet fandt sted i samme by, som TV2 Nord har sit hovedkontor i.

Læs også : Ny kæmpestøtte til 3F fra Aalborg Kommune – som borgmester og kommunaldirektør ”glemte” at fortælle om

En af de helt store udgifter for det kommunale Aalborg Event i forbindelse med Landsstævnet i 2017 var den kollektive trafik, hvor forskellige aktører blev betalt i alt rundt regnet 6.5 millioner kroner, for at fragte deltagere og tilskuere rundt i Aalborg under DGIs landsstævne.

Forhold der var med til at gøre, at eventafdelingens samlede regning løb op i omkring 30 millioner kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*