Fadøl, gin-tonics og dyr rødvin : Forvaltning tog på wellness-herregård – for at finde besparelser og blive rystet sammen

Del artiklen her:

Spareivren er stor hos Aalborg Kommune, når det handler om de lokale skoler. Omvendt synes forvaltningen langt fra at gå forrest med et godt eksempel, når det handler om at svinge sparekniven.

Spørger man rundt om i kommunerne er økonomien langt fra, hvad den har været. Derfor er det også løbende nødvendigt at foretage nedskæringer, for at få budgettet til at gå op.

Et af de steder det de seneste år fast har været tilfældet, er Børne- og ungeforvaltningen i Aalborg Kommune. Det eksempelvis i forhold til nedskæringer på de lokale folkeskoler, som der løbende er forsøgt at finde væsentlige besparelser på.

Læs også : Spareivrige politikere chartrer luksushotel på Bornholm – og brænder flere hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Men samtidig med at forvaltningen og dens politiske ledelse fast har lagt ansigterne i alvorlige folder omkring økonomien, synes den økonomiske smalhals ikke nødvendigvis at gælde for dem selv. Forhold der fremgår af et seminar, der blev afholdt den 31. maj og 1. juni i år.

Faktura fra herregård til Aalborg Kommunes Børne- og ungeforvaltning

 

Flittige gæster i baren – efter ryste-sammen-oplevelse i trætoppe

Det skete på Bramslevgaard Kursus- og Herregårdshotel, der ligger placeret i Hobro i Mariagerfjord Kommune. Der må dog langt fra anses for at have været tale om et tilfældigt valg af kursusejendom for Aalborg Kommunes Børne- og ungeforvaltning, da det blandt andet byder på wellness-faciliteter.

Læs også : Skandaleramt borgmester førte an under spareseminar – til 150.000 kroner

Steder af denne type er i sagens natur langt fra billige, hvilket heller ikke var tilfældet, da Aalborg Kommunes Børne- og ungeforvaltning lagde vejen forbi dette forår. Anført af direktør Jakob Ryttersgaard og den konservative rådmand Morten Thiessen, lød den samlede udgift for kursusdøgnet på 23.127 kroner – eller hvad der svarer 3.833 kroner i gennemsnit per deltager.

Læs også : Kommunale topfolk fyrede den af i baren : Brugte 23.290 kroner på alkohol under spareseminar – på luksushotel – til 160.000 kroner

Men så var der også luft i budgettet til, at deltagerne om aftenen kunne forsyne sig i herregårdens restaurant med forskellige former for øl, gin-og-tonics og dyre flasker rødvin.

Oven i kom udgifterne til et teambuildingfirma, som ifølge sin hjemmeside har specialiseret sig i ryste-sammen-oplevelser i den nærliggende Rold Skov.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Som salig Mogens Glistrup sagde det en gang i 1980’erne:
    “Skat er er tvang, og det som man får for de surt tjente penge, det er et offentligt overforbrug, som intet har med kernevelfærd at gøre”.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*