Skandaleramt borgmester førte an under spareseminar – til 150.000 kroner

Andreas Houmanns pressefoto for Frederiksberg Kommune af borgmester Simon Aggesen
Del artiklen her:

Hos landets kommuner er der i stigende grad tale om, at der afholdes budgetseminarer på dyre kursuscentre. Det uanset om økonomien er positiv, eller om de flotte rammer skal bruges til at finde nedskæringer.

Frederiksberg kunne måske lyde som en af de kommuner i Danmark, som har den bedste økonomi – og uden behov for væsentlige nedskæringer. Det på baggrund af placeringen tæt på København, ligesom Frederiksberg Kommune også rummer nogle af hovedstadsområdets dyreste boliger. Et forhold der har trukket overskrifter de seneste måneder, efter at forstadskommunens borgmester, Simon Aggesen, på bemærkelsesværdig vis, har sikret sig en eksklusiv bolig til nedsat pris. Det efter at han af sin egen forvaltning fik tilladelse til, at han kunne opdele en stor lejlighed – købt til væsentligt under den forventede salgspris.

Læs også : Få dage før ruten blev offentliggjort : Kommune skaffede med det yderste af neglene private sponsorater til cykelløb

Men økonomien har de seneste år alligevel været presset i kommunen, der på det nærmeste siden sin etablering, har været ledet af konservative borgmestre. Således var det eksempelvis nødvendigt med besparelser i 2019, da kommunen så sig nødsaget til at skære væsentligt ned på hjemmeplejen. Et af håndtagene kommunen skruede på i den forbindelse var, at der blev skåret kraftigt ned på de bad, som hjemmehjælpen tilbød kommunens ældre. Omvendt blev der skruet op for brugen af vådservietter, som de ældre skulle benytte sig af i stedet.

Læs også : Direktør hos Københavns Kommune scorer millionløn efter kæmpe lønforhøjelse – og bonus på 937.500 kroner for at Tour de France kommer til Danmark

Men samtidig med at Frederiksbergs politiske ledelse har krævet mådehold af sine indbyggere, har der være anderledes luft i budgettet, når det har handlet om toppens eget pengeforbrug. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Frederiksberg Kommune.

Udgifter for Frederiksberg Kommunes budgetseminar i 2019

 

Faste store udgifter til årlige budgetseminarer

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at Frederiksberg Kommune i 2019 holdt sit budgetseminar med fokus på besparelser på Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference. Selv om kursusejendommen ligger i kort kørselsafstand fra Frederiksberg, fandt den københavnske kommune det nødvendigt at bestille 36 overnatninger til sine byrådsmedlemmer og de ledende embedsmænd, der bistod i forbindelse med budgetlægningen.

Læs også : Fest på forsyningen : Kommunalt selskab med Tivoli-middage over beløbsgrænse

Et valg der medførte en samlet regning på 146.959 kroner for seminaret, hvilket dog ikke kun skyldtes overnatningerne. Men også at skatteyderne blev pålagt at betale, da politikerne og embedsmændene lagde vejen forbi centrets restaurant og bar.

Udgiften på 146.959 kroner har dog langt fra været enestående, når den ellers ifølge udsagn økonomisk udfordrede kommune har skullet lægge budgetter. Således lød regningen for 2020-udgaven af budgetseminaret på 132.469 kroner, hvilket også her skyldtes, at Frederiksbergs politikere og embedsmændene tog en overnatning på et af Sjællands bedre konferencecentret – og efter møderne besøgte restauranten og baren.

Læs også : Helt byråd tog på luksushotel – for at finde kæmpe besparelser på skoler og ældre

Frederiksberg er langt fra den eneste kommune, der indenfor de seneste år har afholdt en række iøjnefaldende seminarer, når der har skullet skæres dybt i budgetterne. Som Journalista.dk den seneste tid har kunnet afdække, er det langt fra unormalt at selv erklærede økonomisk pressede kommuner afholder spareseminarer på slotte og i lignende eksklusive omgivelser.

Udgifter for Frederiksberg Kommunes budgetseminar i 2020

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*