Slotsophold og gourmetrestauranter : Kommuner brænder millioner af på spareseminarer – hvert år

Silkeborg Kommunes pressefoto af sit byråd
Del artiklen her:

Samtidig med at det lyder fra byrådsmedlemmer over alt i landet at der er økonomisk smalhals, har en lang række kommuner ingen problemer med bruge mindre formuer, når de afholder budgetseminarer.

Håndmadder fra kantinen og ellers høflig selvbetjening i forhold til at hente kaffe og the.

Sådan har virkeligheden set ud for kommunalbestyrelsesmedlemmerne i de to københavnske forstadskommuner Herlev og Hvidovre, når det de seneste år har handlet om afholdelsen af budgetseminarerne. Det vil sige de møderækker, hvor kommunens politiske ledelse bistået af toppen af embedsværket, finder frem til hvordan det efterfølgende års budget skal skrues sammen.

Men som Journalista.dk den seneste tid har kunnet afdække, er Herlev Kommune og Hvidovre Kommune på mange måder næsten undtagelsen til hovedreglen om, at selv økonomisk pressede kommuner bruger store beløb på at holde markante budgetseminarer.

Læs også : Byråd flotter sig : Afholder spareseminar på slot – hvor de skærer dybt på udgifterne til sine svageste borgere

Det endda ofte på tidspunkter, hvor kommunerne ellers ud ad til fastholder at være økonomisk pressede i en sådan grad, at det enten er nødvendigt at hæve skatten eller skære væsentligt ned på områder, der typisk omtales som kernevelfærd.

 

Dyre seminarer – selv når der er gabende hul i kommunekassen

Blandt de kommuner hvis spareseminarer vi foreløbigt har set nærmere på, kan nævnes Helsingør Kommune, der blandt andet har gjort brug af et hotel kendt for sine spaoplevelser. Det selv om at nordsjællænderne i tiden op til seminaret var så økonomisk pressede, at de ikke mente at have råd til at sende en 92 årig reelt blind mand på plejehjem.

Læs også : Kendisforedrag og 4-stjernet kursuscenter : Kommunal top brændte 175.981 kroner af på budgetseminar – hvor der blev skåret ned på de syge og gamle

Dyre seminarer med fokus på nedskæringer er også blevet anvendt hos Kalundborg Kommune, som har gjort brug af et slot til sine budgetseminarer. Heller ikke Silkeborg Kommune har holdt sig tilbage, når østjyderne har skullet finde besparelser i budgettet, da det almindeligvis er sket på nogle af regionens førende hoteller og konferencecentre.

Læs også : Ikke råd til plejehjemsplads til blind 92-årig – men bruger flere hundrede tusinde kroner på spareseminar på spahotel

Fremgangsmåden med påfaldende spareseminarer, kendes også fra den regionale verden. Således kunne vi på Journalista.dk sidste år afslører, at Region Nordjylland traf beslutninger om store nedskæringer, mens politikere og embedsmænd holdt møder på et af Nordjyllands bedste hoteller.

Her senere på dagen fortsætter vi afdækningen af de dyre budgetseminarer, der bliver afholdt rundt om i landet. Det endda hos en kommune, som på tidspunktet for seminaret var alvorligt bange for, at kassen var ved at løbe tør for likvide midler.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*