Byråd flotter sig : Afholder spareseminar på slot – hvor det skærer dybt på udgifterne til sine svageste borgere

Del artiklen her:

Selv om økonomien ifølge byrådsmedlemmerne i Kalundborg Kommune er særdeles stram, er der alligevel fast luft i budgettet til, at de sammen med ledende embedsmænd kan indlogere sig på et slot i forbindelse med budgetseminarer.

Vinteren 2018 var der dybe økonomiske panderynker hos lokalpolitikerne og de ledende medarbejdere i Kalundborg Kommune, som stod foran en lang række væsentlige besparelser. Det drejede sig blandt andet om kommunens Center for Misbrug og Socialpsykiatri, hvor 19 medarbejdere skulle ud og finde et nyt job som følge af, at sparekniven ville blive svunget.

Overfor den statslige tv-station TV2 Øst fortalte kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen, at der var tale om helt nødvendige nedskæringer – uanset at de kunne få store konsekvenser for en række af kommunens svageste indbyggere. For ellers ville kommunen komme til at stå i en situation, hvor den ikke overholdt sine budgetter.

Læs også : Regionsråd holdt spareseminar på luksushotel – for 177.781 kroner

Med så udtalte udfordringer skulle man måske tro, at Kalundborg Kommunes top selv ville gå forrest, når det handlede om at nedbringe udgifterne. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, synes dette langt fra altid at være tilfældet.

Kalundborg Kommunes udgifter til budgetseminar i 2018

 

Eksklusive omgivelser til spareseminarer – med eksterne foredragsholdere

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at Kalundborg Kommunes budgetseminar de seneste år, er blevet holdt på Kragerup Gods. En kursusejendom hvor fokus er på gode overnatninger og en restaurant, hvor gæsterne kan indtage gode middage og vine.

Læs også : Årets fest i Nordjylland : Byrådsmiddag for 171.277 kroner

Den slags oplevelser er i sagens natur sjældent billige, hvilket heller ikke har været tilfældet de seneste år for Kalundborg Kommunes budgetseminarer. Således lød regningen i 2018, hvor fokus var på at finde besparelser i de sociale udgifter i den ifølge eget udsagn pressede vestsjællandske kommunes budget, på lige over 100.000 kroner. Et beløb meget lig, hvad skatteyderne også i 2016 og 2017 betalte for, at politikere og embedsmænd kunne holde deres møder i eksklusive omgivelser.

Læs også : 120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Her til kom samtidig, at det i flere tilfælde har været nødvendigt for Kalundborg Kommune at invitere eksterne talere. Faglig indspark, der typisk har stået skatteyderne i mellem 20.000 kroner og 25.000 kroner per foredrag.

Kalundborg Kommunes udgifter til budgetseminar i 2017

 

Kalundborg Kommunes udgifter til budgetseminar i 2016

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*