Regionsråd holdt spareseminar på luksushotel – for 177.781 kroner

Region Nordjyllands pressefoto af regionsrådet
Del artiklen her:

Selv om Region Nordjylland fast kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes, er der alligevel luft i budgettet, når det handler om regionsrådsmedlemmernes dyre seminarer.

Region Nordjylland

Da Region Nordjyllands regionsråd tilbage i efteråret lagde sig fast på budgettet for 2020, skete det ikke uden en række prioriteringer. Således nåede man først frem til en aftale, efter at det blandt andet havde været nødvendigt at finde frem til besparelser på regionens drift.

En stor del af diskussionerne om nedskæringerne fandt dog ikke sted i Region Nordjyllands hovedkvarter i Aalborg, men i stedet på et seminar, som blev afholdt på et af Nordjyllands førende hoteller. Nemlig i skikkelse af Scandic-hotellet i Frederikshavn, der blandt andet kan byde sine gæster på et tropisk badeland, hvor det er muligt at svømme rundt til lyden af torden og fuglesang fra mere eksotiske dele af verden.

Læs også : 120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Ophold på denne type af hoteller er langt fra billigt, hvilket ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Nordjylland, heller ikke var tilfældet da Region Nordjyllands regionsråd sammen med en række ledende embedsmænd, lod sig indkvartere i dagene mellem den 16. og 19. september 2019.

Oversigt over udgift til Region Nordjyllands budgetseminar i 2019

 

Drak for 20.000 kroner under seminarets middag

Således fremgår det af de fremsendte bilag fra Region Nordjylland til Journalista.dk, at det i alt kostede skatteyderne 177.781 kroner, da politikerne og embedsmændene holdt deres seminar på Scandic i Frederikshavn. En udgift der ikke kun skyldtes et iøjnefaldende antal deltagende embedsmænd, men også det store antal overnatninger, der skete på hotellet i forbindelse med spareseminaret.

Læs også : Regionsrådsmedlem : Forfærdelige lån giver frem til 2032 Region Nordjylland et tab på 500 millioner kroner

I alt 38 embedsmænd deltog under seminaret, hvor de blev ledsaget af 9 oplægsholdere til at servicere de i alt 41 medlemmer af Region Nordjyllands regionsråd. Her af var det langt størstedelen der valgte at tage en overnatning på Scandic, da skatteyderne blev opkrævet for 68 nætter på hotellet.

Læs også : Vred Anders Lund Madsen efter afsløring af aflønning på 130.000 kroner for ét programsat arrangement : Du er dum – og tilføjer i modsætning til mig kun verden smålighed og misund

Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at ingen af de deltagende politikere, embedsmænd og oplægsholdere tilsyneladende gik tørstige hjem fra opholdet på Hotel Scandic. Således fremgår det af bilagene, at alene drikkevarerne under middagen stod i lige under 20.000 kroner.

Deltagere ved Region Nordjyllands budgetseminar i 2019

Del artiklen her:
3 Comments

  1. SKAM JER -REGIONSRÅD. Hvad bilder I jer ind. Der burde skrives en regning til hver af regionsrådets medlemmer.

  2. Man kan undre sig over, at Danmark til stadighed er nævnt som et af de mindst korrupte lande, når man læser om Nordjylland. Samme billede gør sig gældende for Børn og Unge udvalget i Københavns Kommune, hvor selve rådhuset ikke var fint nok til et møde i samarbejdsudvalget, men hvor kun Nimbs restaurant i Tivoli var godt nok, til en pris på noget der ligner den fra Nordjylland. Mon DET er anderledes i andre regioner og kommuner??? Mit gæt er, at vi ryger laaaangt ned på korruptionslisten. Her er virkelig noget at grave i for den danske journalist stand, som på den måde kan få repareret lidt på deres rygte sammenlignet med politikere, brugtvognsforhandlere, politi og hvem der ellers ligger og roder i bunden at troværdighedspølen.

    • Transparency International bygger IKKE deres bedømmelser på fakta, men kun ud fra , hvad de fornemmer, derfor den totalle misvisning i Danmarks tilfælde. Men de er jo også afhængig af tilskud.
      Forstår ikke at de vil være det bekendt, det er op ikke en skid værd deres ‘følelsesmæssige’ vurdering.?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*