DR påstår løntilbageholdenhed : Giver alligevel sine menige direktører omkring 2 millioner kroner om året – efter lønforhøjelser

Del artiklen her:

Coronakrisen kan på ingen måde mærkes på direktionsgangen hos Danmarks Radio, hvor niveauet lige under generaldirektøren også i 2020 kunne notere sig en lønstigning – mens de private mediehuse kæmper med nedskæringer og afskedigelsesrunder.

Tidligere på måneden kunne Journalista.dk dokumenterer, at DR endnu engang havde hævet en af Danmarks mest omtalte lønninger. Nemlig den der udbetales til generaldirektør Maria Rørbye Rønn, som i 2020 i alt modtog en samlet betaling på 3.790.763 kroner for sit arbejde på statsmediet.

I den forbindelse udtalte DRs kommunikationsafdeling blandt andet overfor Journalista.dk, at Maria Rørbye Rønns lønudvikling ikke var et udtryk for, at lønkronerne sad løst :

– DR har gennemført betydelige besparelser de seneste år som følge af medieaftalen fra 2018. En besparelse, som blandt andet har betydet nedlæggelse af et stort antal stillinger i DR samt lukning af programmer og kanaler. Den spiller også ind i forhold til en løntilbageholdenhed for både medarbejdere og direktion i forhold til lønudviklingen i samfundet i øvrigt.

Læs også : Ydmygelse af Danmarks Radios nyhedsdirektør : Fik inddraget sine daglige gratis flyrejser – og måtte nøjes med toget og bilen

Maria Rørbye Rønns lønstigning kommer i forlængelse af, at en række private mediehuse har været nødsaget til at skære dybt i forbindelse med coronakrisen. Samtidig har det i flere sammenhænge været nødvendigt at tænke alternativt, for at de private aviser, dagblade og andre medier har kunnet få de økonomiske ender til at mødes.

2020-lønninger for direktører hos DR

 

Nærmest sig hastigt årsløn på 2 millioner

Maria Rørbye Rønn er langt fra den eneste DR-medarbejder, som hver måned kan se en ganske fornuftig hyre tikke ind på kontoen. Det drejer sig eksempelvis også om laget lige under hende, der har rang af direktører.

Læs også : Direktør skiftede til Danmarks Radio : Steg 655.824 kroner i løn – kort efter at have modtaget gyldent håndtryk i millionklassen

I 2020 drejede det sig om Henriette Marienlund, Sandy French, Henrik Bo Nielsen og Nikolas Lyhne, der med undtagelse af sidstnævnte alle var ansat hele året, mens de i løbet af året fik selskab af Mads Diness Jensen. Højest lønnede i 2020 af direktørerne var Henriette Marienlund, der er såkaldt mediedirektør i statens mediehus. Det efter at hun sidste år inklusiv pensionsindbetalinger fra Danmarks Radio, havde en samlet indtjening på 1.893.319 kroner. Eller en lille smule mere, end hvad Henrik Bo Nielsen og Sandy French kunne se gå ind på deres lønkonti.

Læs også : Miljøforkæmpere med forkærlighed for taxaer : Danmarks Radio bruger – endnu engang – millioner af kroner på hyrevogne

For dem alle gælder dog, at de i 2020 havde en lønfremgang i forhold til 2019. Det selv om at meldingen fra Danmarks Radio ellers er, at man er tilbageholdende med aflønningen af sine medarbejdere.

2020-lønninger for direktører hos DR

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Jeg syntes at de får alt for meget i løn, prøv at se hvad en folke pensionist får i års løn.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*