Mette Frederiksen ansætter igen igen nye rådgivere – denne gang til 926.160 kroner i årsløn

Statsministeriets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Da Mette Frederiksen indtog Statsministeriet, blev der i dén grad skruet op for brugen af rådgivere. Det vel og mærke på en måde, så skatteyderne har skullet have den store pung op af lommen for at finansiere jobfesten.

Når en regering har overtaget nøglerne til ministerierne fra sine politiske modstandere, har der traditionelt set været tale om, at den nytiltrådte regerings medlemmer også har overtaget embedsværket. Et embedsværk er blevet anset for upolitisk, hvorfor en minister kun har kunnet foretaget ekstraansættelser af sine direkte personlige rådgivere – de såkaldte spindoktorer.

Men sådan har det langt fra været, efter at Mette Frederiksen indtog Statsministeriet forrige sommer. Således har ikke kun hun men også en række af hendes menige ministre foretaget en række iøjnefaldende ansættelser af partifæller, ligesom Mette Frederiksen også har gennemført oprettelsen af et helt nyt sekretariat i Statsministeriet. Det i form af det såkaldte Økonomisk Politiske Sekretariat, som har til opgave at rådgive hende i forhold til økonomiske vurderinger.

Læs også : Mette Frederiksen forfremmer ministers højgravide kæreste – og giver hende årsløn på 1.264.172 kroner

Analyser tidligere kun udført af embedsmænd fra Finansministeriet, hvorfor Mette Frederiksens nye sekretariat kan siges at være gået ind på områder, der ellers har været holdt fri for politiske og partimæssige hensyn.

Statsministeriets oplysninger om lønforhold for medarbejdere i Økonomisk Politisk Sekretariat

 

Løn tæt på millionen – med mulighed for bonusser

Som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, så er nyansættelserne i Mette Frederiksens nyoprettede sekretariat i Statsministeriet nogle, der i dén grad også må anses for at bryde med det almindelige lønniveau blandt embedsmænd. Det drejer sig blandt andet om et af sekretariatets ledende embedsmænd, der årligt aflønnes med 1.367.417 kroner.

Læs også : Mette Frederiksen sætter spindoktor på sulteløn : Må nøjes med 840.135 kroner i årsløn – kollegaen tjener langt mere

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, er denne rådgiver ikke den eneste i Økonomisk Politisk Sekretariat, der hver måned kan se en ganske fornuftig aflønning gå ind på kontoen. Således oplyser Statsministeriet at Mikkel Baadsgaard, der har fået rang af chefkonsulent, har en fast årsløn på 788.974 kroner. Dertil kommer pensionsindbetalinger på 137.186 kroner, således at hans samlede årlige indtjening står skatteyderne i 926.160 kroner.

Læs også : Mette Frederiksen skal have endnu en taleskriver – kollegaen tjener 900.000 kroner om året

Dermed har Mikkel Baadsgaard sikret sig en aflønning, der er væsentligt højere end kollegaen Andreas Groth Wos. Selv om Wos også er blevet ansat i Mette Frederiksens nyoprettede sekretariat, må han tage til takke med en årlig indtjening på 473.914 kroner, når der sker medtagelse af den arbejdsgiverbetalte pension.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*