Lukker plejehjem og hæver skatten : Trængt kommune giver kommunaldirektøren lønforhøjelse – nu tjener han 2.199.136 kroner om året

Hjørring Rådhus
Del artiklen her:

Samtidig med at borgerne må til lommerne i højere grad end tidligere på trods af væsentlige nedskæringer indenfor blandt andet ældreområdet, holdes der lønfest i Hjørring Kommune.

I forbindelse med de seneste budgetforlig lød det fra en lang række kommuner, at de havde problemer med at få de økonomiske ender til at mødes. Blandt dem var Hjørring Kommune, hvor borgmester Arne Boelt gang på gang gik i medierne for at fortælle, at man enten måtte hæve skatterne eller skærer ned på det, der traditionelt omtales som kernevelfærd. Den socialdemokratiske borgmester gik endda så langt, at han truede med at stoppe, hvis ikke det blev muligt at pålægge borgerne at betale endnu mere end før.

Det efter at kommunen havde set sig nødsaget til at lukke plejehjemmet Havbakken i landsbyen Tornby, for i stedet at omdanne det til ældreboliger. Det skete dog først efter omfattende lokale protester, ligesom sagen også fik et juridisk efterspil. Således måtte nordjyderne tidligere på vinteren indkassere et nederlag af de større, da Ankestyrelsen nåede frem til, at kommunens fremgangsmåde havde været i strid med reglerne.

Læs også : Lukker plejehjem og hæver skatten : Hyrer alligevel kendisjournalister for 440.000 kroner til onlinemøder denne weekend

Den reelle nedlæggelse af Havbakken kom i forlængelse af, at Hjørring Kommune havde store økonomiske udfordringer. Så store at det i forbindelse med efterårets budgetforlig for 2020 blev besluttet, at skatten skulle hæves. Det med 0.2 procent, hvilket blev stemt igennem af kommunens røde partier i samarbejde med Hjørring Kommunes Lokalliste.

Hjørring Kommunes oversigt over lønninger til sin topledelse

 

Kommunaldirektør med lige løn under 2.2 millioner kroner om året

Men samtidig med at Hjørring Kommune har påberåbt sig at have store økonomiske problemer, har lønningerne for toppen af embedsværket i den nordjyske kommune fået endnu et nøk op ad. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Hjørring Kommune.

Læs også : Voldsom lønnedgang : Anders Lund Madsen må nøjes med 100.000 skatteyderkroner for forlænget weekend

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser, at kommunaldirektøren i 2020 tjente 2.199.136 kroner, når der sker medtagelse af arbejdsgiverens pensionsindbetalinger. Eller hvad der svarer til, at han derved opnåede en lønforhøjelse på 44.196 kroner i forhold til sin 2019-aflønning. Kommunaldirektøren er dog langt fra den eneste i Hjørring Kommunes top, der har sikret sig iøjnefaldende lønninger. Det drejer sig eksempelvis også om Arbejdsmarkeds- og Økonomidirektøren, hvis samlede indtjening i 2020 stod skatteyderne i 1.719.884 kroner.

Læs også : Politiet afviser borgmester : Var ikke – som påstået – udsat for trusler

Lige efter på lønskalaen kom Hjørring Kommunes direktører for Sundhed-, Ældre- og Handicap og direktøren for Børn-, Undervisning og Fritid. De tjente nemlig i 2020 begge 1.689.962 kroner, hvilket var en smule højere end kommunens sidste direktionsmedlem, der har det daglige ansvar for teknik- og miljøforvaltningen.

Del artiklen her:
6 Comments

 1. Disse lønninger skriger jo til himlen, når ved ved hvad folkepensionens grundbeløb er. Bare indbetalingen til pension gør en hver pensionist misundelig, og med rette.

 2. Så er der censur på Journalista.dk !!
  Det er åbenbart respektløst, at påstå/skrive, at Arne Bolt, borgmester i Hjørring, er et socialdemokratisk pamperSVIN!
  Jeg mener derimod, at pampersvinet er respektløs over for de ældre borger, han forlanger flyttet til andet plejehjem.
  Disse ældreborger overlever næppe en flytning og det ved Svinet Arne Bolt!
  Men, så får han råd til en DjøFer mere, der kan sikre svinet en periode mere på borgmester-taburetten! Tak for kaffe Journalista!
  P. Stem NB! SIAD!

 3. Ansvarsområder og arbejdstider er = højere løn.
  Flot at få over 2 millioner, han eller hun må gøre det godt. Bravo

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*