Mette Frederiksen ansætter endnu en rådgiver – til 1.367.417 kroner i årsløn

Statsministeriets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Det er ved at udvikle sig til at være en særdeles dyr oplevelse for skatteyderne, efterhånden som der sker ansættelser i nyoprettede stillinger i Statsministeriet – efter direkte ordre fra Mette Frederiksen.

Traditionen i dansk politik har været, at den økonomiske rådgivning af den siddende regering blev udført af Finansministeriet. Således har det eksempelvis konsekvent reelt alene været dets topøkonomer, der har regnet på konsekvenserne af finanslovsforslag.

Men i slutningen af september skete der et paradigmeskift, da Mette Frederiksen offentliggjorde oprettelsen af et nyt økonomisk sekretariat, placeret direkte under hende i Statsministeriet. På den måde vil den socialdemokratiske statsminister kunne trække på egne økonomer, når der skal træffes væsentlige politiske beslutninger.

Læs også : Mette Frederiksen forfremmer ministers højgravide kæreste – og giver hende årsløn på 1.264.172 kroner

Men det bliver langt fra billige medarbejdere, som skatteyderne bliver pålagt at betale for ansættelsen af. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har indhentet fra Statsministeriet.

Lønoplysninger for nyansatte økonomiske rådgivere hos Statsministeriet

 

Store lønninger – med mulighed for bonusser

Fra Statsministeriet lyder det i en email, at der foreløbigt er sket ansættelse af to medarbejdere i de nyoprettede stillinger. Det ud af de mellem tre og fem stillinger, der forventes besat i Mette Frederiksens sekretariat.

Læs også : Mette Frederiksens taleskriver tjener 900.000 kroner om året – og blev ansat uden jobopslag

Af disse bliver Martin Madsen klart den bedst lønnede, da hans grundløn lyder på 1.167.734 kroner om året. Hertil kommer så pensionsindbetalinger fra Statsministeriet hvilket gør, at hans samlede årlige lønpakke står skatteyderne i 1.367.417 kroner – endda med mulighed for at sikre sig forskellige typer af bonusser.

Læs også : Mette Frederiksen ansætter tro væbner – og giver hende en årsløn på 2.417.947 kroner

Længere nede i lønhirakiet findes Kristian Kranker, som har sikret sig et fast årligt grundløb på 533.535 kroner, hvortil kommer arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 91.234 kroner om året.

Ligesom Martin Madsen, har Kristian Kranker også mulighed for at sikre sig bonusser for sit arbejde i Mette Frederiksens nyoprettede økonomiske sekretariat i Statsministeriet.

Del artiklen her:
4 Comments

 1. Kan hun ikke klare jobbet uden at gøre brug af alle disse milliondyre støttepædagoger, burde hun blive helt væk fra politik og gøre brug af sine Afrikastudier i et job der matcher hendes evner.

 2. K.Sørensen, du er squda lidt smålig!
  Herregud, der er jo penge nok. “die dumme dänen” æææællsker at betale 85% i skat og afgifter.
  Så problemet er ikke mangel på penge/midler, men tiden til at bruge dem i. Rent luksusproblem!
  Mette FUSK har det jo bedst når hun bruger rigtig mange, af andre folks penge, det viser handlekraft, som “die dumme dänen” kan forstå.
  F.eks. hendes lille Grundlovbrud, ved diktat, at kræve alle mink i DK aflivet, her&nu! jamen Herregud, det koster da bare skatteyderne 19 Milliarder DKK og sikkert det dobbelte inden alt er færdig betalt i 2030.

  Mette FUSK tænker: Altså, vi skal jo bruge alle de skattekroner til noget.
  Mon ikke der skulle være nogle gamle studiekammerater fra DSU der søger en loppetjans. Nogle af dem der altid kunne en sjofel vits om “die dumme dänen”?

  Næe, Sørensen, tænk på hvor godt vi har det, alle mulige negere og arabere har også opdaget hvor godt det er i lille Dannevang, de vil alle hertil og nyde godt af dine skattepenge.
  Tænk på det til næste valg!
  P. SIAD.

 3. Nu burde hun sgu til at stramme badehætten. Hvorfor skal vi, Danmarks befolkning, betale for Mette Jon Un’s udskejelser? Så må hun fandeme betale ud af egen lomme.

 4. Så forstår jeg bedre at ældrecheken er blevet fjernet nå ja jeg er jo kun en pensionist så skit det går nok.
  Midieckenken er også smuttet men kan man regne med andet fra den regering vi har.

  Medecincheken er smuttet så få man jo nok at se om man overlerve det.
  Bare Mette F kan få det som hun vil og lidt til.

  Mvh Ove Blach

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*