Helt byråd tog på luksushotel – for at finde kæmpe besparelser på skoler og ældre

Herning Kommunes pressefoto af borgmester Lars Krarup
Del artiklen her:

Det blev en dyr affærer for skatteyderne, da Herning Kommunes byråd sensommeren 2018 lagde vejen forbi et af Midtjyllands bedste hotel- og konferencecenter i forbindelse med sit budgetseminar.

Økonomien var langt fra rosenrød i Herning Kommune i 2018, hvor man fra administrationens side havde regnet sig frem til, at der skulle foretages en række nødvendige nedskæringer på specielt området for børn og unge. Det drejede sig blandt andet om besparelser for 22 millioner kroner i forhold til den specialundervisning, som de midtjyske børn og unge modtog.

Beslutninger om nedskæringer af denne type, træffes normalt på en kommunes såkaldte budgetseminar. Det vil sige en række møder, hvor der ikke kun er deltagelse af byrådsmedlemmerne, men også ledende embedsmænd.

Læs også : Muddermasker, svømmetur i Den Blå Lagune og gourmet-restaurant : Byrådsmedlemmer og embedsmænd brændte 171.950 kroner af på studietur til Island

Mens nogle kommuner afholder den slags møder på rådhuset og med forplejning fra dets kantine, sværger andre til, at seminarerne skal foregå på hoteller og konferencecentre. Det drejer sig blandt andet om Herning Kommune, som fast har lagt deres på nogle af regionens bedre mødesteder.

Fakturaer fra konferencecenter til Herning Kommune i forbindelse med seminar

 

Regning på 120.000 kroner for at finde frem til store nedskæringer

Det var eksempelvis tilfældet i 2018, hvor Herning Kommune havde valgt Skarrildhus. Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået kommunen.

Læs også : Regeringen har lige fået kæmpe lønforhøjelse – men den griner de af i Randers og Herning : Her tjener bureaukraterne nemlig langt mere

Ifølge de fremsendte bilag var der godt fyldt op med både politikere og embedsmænd, da i alt 43 var tilmeldt konferencen. På trods af at Herning Kommune ikke betalte for overnatninger på hotellet, løb regningen alligevel op i 119.618 kroner. Et forhold der i høj grad skyldtes det forbrug, der var i forbindelse med afslutningsmiddagen. Spisningen eksklusiv drikkevarer, stod nemlig skatteyderne i 600 kroner per kuvert.

Læs også : Kommunens juridiske afdeling ikke nok ved uddeling af gyldent håndtryk til byrådsmedlem : Brugte 350.000 kroner på advokatbistand

Den forholdsmæssigt største andel af udgifterne angik dog den pris, som hotel- og konferencecentret opkrævede per deltager. Således lød denne del af regningen i sig selv på 55.504 kroner, svarende til lige under 1.300 kroner per politiker eller embedsmand.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*