Muddermasker, svømmetur i Den Blå Lagune og gourmet-restaurant : Byrådsmedlemmer og embedsmænd brændte 171.950 kroner af på studietur til Island

Del artiklen her:

I disse år står de danske lokalpolitikere nærmest i kø for at studere de islandske forhold nærmere. Men det er dog ikke kun det rent faglige der spiller ind, når en kommune som Herning vælger at tage til vulkanøen.

juristkontoret

Island lyder måske ikke som det mest oplagte sted, når danske lokalpolitikere skal på studietur i spørgsmål omkring rusmidler og frivillige foreninger. I forhold til de unge islændingenes forbrug af rusmidler skyldes det blandt andet, at der på Island gælder en lang række begrænsninger i forhold til indkøb og forbrug af eksempelvis alkohol, der ikke findes i Danmark.

Men alligevel har de kommunale delegationer de seneste par år stået i noget nær kø, for at komme til Island for at studere netop disse forhold. Typisk i skikkelse af kommunernes børn- og ungeudvalg, som drager mod øen i Nordatlanten i 3-4 dage, hvor udgangspunktet bliver taget i hovedstaden Reykjavik. Men som det også fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er fokus ikke kun på Reykjavik.

Læs også : Byrådsmedlemmer afsætter hel arbejdsdag til besøg i Den Blå Lagune under dyr rejse til Island

For kun en overskuelig bustur fra hovedstaden, ligger nemlig den verdensberømte badeanstalt Den Blå Lagune, hvis vand har en stor tiltrækningskraft på byrådsmedlemmerne og medrejsende embedsmænd.

Del af Herning Kommunes program for udvalgsrejse til Island foråret 2019

 

Spaoplevelser på skatteydernes regning

Således fremgår det af de fremsendte bilag og rejseplaner for turen til Island i maj i 2019, at de turistmæssige indslag for den udsendte midtjyske delegation var til at tage at føle på. Således blev de syv politikere og to medrejsende embedsmænd opfordret til at tage badetøjet med til vulkanøen, da skatteyderne i Herning var blevet pålagt at betale for, at de kunne komme ud og svømme.

Læs også : Politikere erklærede sig som klimatosser – hvorefter de tog flyet til Island for at opleve den islandske nationaldag

Det endda i form af en såkaldt comfortpakke, som ikke kun inkluderede en svømmetur i Den Blå Lagune. Således inkluderede den også, at politikerne og embedsmændene kunne få lagt muddermasker, mens de aflagde lagunen et besøg. Efter oplevelserne i lagunen stod programmet på en tre retters menu på en gourmetrestaurant, hvorfra der er udsigt over Den Blå Lagune.

Læs også : Kommunalt udvalg tog på turismeoplevelser på Island – men mener selv at det var arbejde det hele

Hvad disse oplevelser hver især kostede, er dog ikke muligt at få et egentligt svar på. Det skyldes at Herning Kommune havde hyret Det Danske Kulturinstitut, til at agere rejsebureau i forbindelse med turen til Island.

Udgifter i forbindelse med Herning Kommunes udvalgsrejse til Island foråret 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*