Byrådsmedlemmer afsætter hel arbejdsdag til besøg i Den Blå Lagune under dyr rejse til Island

Del artiklen her:

Der var langt fra kun fagligt indhold på turen til Island, da Randers Kommunes Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalg sidste sommer lagde vejen forbi vulkanøen.

Randers Kommune

Island er i disse år den helt store attraktion for det kommunale Danmark, når kommunalbestyrelsesmedlemmer med følgeskab af ledende embedsmænd, skal på de traditionelle studieture til udlandet. Et destinationsvalg der dog ikke skyldes, at islændingene i disse år oplever et historisk turismeboom, men i stedet ifølge danske kommunalbestyrelsesmedlemmer det særdeles succesfyldte forebyggende arbejde, islændingene udfører overfor sin ungdom i forhold til alkohol- og narkotikamisbrug.

Læs også : Kommunalt udvalg tog på turismeoplevelser på Island – men mener selv at det var arbejde det hele


Blandt dem der i 2019 lagde vejen forbi Island var Randers Kommune, som dog langt fra brugte hele tiden på vulkanøen til at studere dens forebyggende arbejde. I stedet fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at en stor del af tiden på Island var reserveret et besøg i den verdensberømte Blue Lagoon – eller Den Blå Lagune på dansk.

En naturskabt swimmingpool hvis temperatur fast ligger mellem 37 og 39 grader, hvilket er muliggjort af en række specielle geologiske forhold.

Program og deltagerliste for Randers Kommunes rejse til Island i 2019

 

Frokost ved verdensberømt lagune

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk afsatte man fra Randers Kommunes Sundheds-, idræts- og kulturudvalgs side en stor del af tiden på Island til netop at besøge Den Blå Lagune. Således ankom delegationen bestående af 5 byrådsmedlemmer og 4 embedsmænd til Keflavik-lufthavnen først på formiddagen den 3. juni 2019, mens man først sidst på eftermiddagen skulle med et indenrigsfly fra Reykjavik.

Med andre ord var der i størrelsesordenen 4-5 timer reserveret til, at kommunalfolkene kunne besøge Den Blå Lagune og samtidig få en dukkert i det verdensberømte blå vand.

Læs også : Trængt kommune bruger millioner på politiker-rejser

Det kan også ses ved, at kommunekassen betalte for, hvad der ifølge bilagene fremstår som en frokost ved Den Blå Lagune. I hvert fald blev der her den 3. juni 2019 indkøbt forskellige mad- og drikkevarer for 27.120 islandske kroner, hvilket svarer til 1.470 danske kroner.

Læs også : Alternativt ressourceforbrug på Amager : Dyr bestyrelsesmiddag langt over beløbsgrænse

Besøget ved Den Blå Lagune skal ses i sammenhæng med, at Randers Kommunes besøg på Island varede i fire dage. En stor del af tiden gik samtidig med transport til og rundt på Island, ligesom der også var luft i programmet til middage på gode restauranter og forskellige former for sightseeing.

Besøget på Island kostede skatteyderne 128.473 kroner.

Udgifter for Randers Kommunes 2019-rejse til Island

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*