Sightseeing og gode restauranter : Regionsråd bruger over 300.000 kroner på rejse til Holland

Region Nordjyllands pressefoto af sit regionsråd
Del artiklen her:

Det er næsten per definition en dyr oplevelse for skatteyderne, når medlemmer af Region Nordjyllands regionsråd rejser på studieture til udlandet.

Region Nordjylland

Spørger man politikerne i Region Nordjylland, er regionens økonomi langt fra nogen dans på roser. Det kom blandt andet frem i forbindelse med budgetforliget for 2020, hvor regionsrådsmedlemmerne måtte foretage en række prioriteringer, for at få de økonomiske ender til at mødes.

Omvendt synes der ikke på samme måde at være begrænsninger, når selv samme politikere ledsaget af ledende embedsmænd, tager på rejser til udlandet. Her er der i stedet typisk tale om rejser, som står skatteyderne i flere hundrede tusinde kroner.

Læs også : 120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Sådan var det også i 2019, hvor Region Nordjylland blandt andet sendte en markant delegation til Holland for at besøge sygehuse og andre aktører på sundhedsmarkedet. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Nordjylland, var det en tur, som endte med en samlet regning til skatteyderne på lige over 300.000 kroner.

Program for studierejse til Holland

 

Sightseeing som optakt til en god middag

En del af forklaringen på den dyre rejse i midten af november sidste år var, at regionen havde lagt dens forberedelse og en stor del af udførelsen i hænderne på et privat konsulentfirma. Et forhold de nordjyske skatteydere betalte ekstra for oven i udgifter til eksempelvis rejser og ophold i blandt andet Leeuwarden, som var blandt rejsens mål.

Læs også : Millionerne ruller på Mors ved Folkemøde-kopi : Skatteydernes regning mere end fordoblet på få år – og nærmer sig 5 millioner kroner for et arrangement på 48 timer

Det skete på et af de absolut førende hoteller i Leeuwarden, som også byder på en række ganske fornuftige restauranter. Det drejer sig blandt andet om Restaurant Proefverlof, hvor den nordjyske delegation dog først indfandt sig, efter at den havde samlet appetit på en længere sightseeingtur i den hollandske provinsby.

Behovet for turistmæssige indslag var igen udtalt, da den store delegation bestående af 13 medlemmer af regionsrådet og 5 embedsmænd senere på turen besøgte byen Deventer. Her stod programmet også på sightseeing, inden der blev budt indenfor på en af byens bedre restauranter.

Læs også : 15 byrådspolitikere brugte 200.000 kroner på at studere infrastruktur – i Tyrkiet

På trods af de erklærede økonomiske udfordringer i Region Nordjylland, er regionsrådsmedlemmerne sammen med ledende embedsmænd alligevel faste gæster på dyre udenlandsrejser. I 2019 var det også tilfældet i forhold til besøg i Bruxelles og Alicante, hvilket henholdsvis kostede skatteyderne 151.886 kroner og 106.337 kroner.

Oversigt over udgifter til og deltagere på studieture for medlemmer af Region Nordjyllands regionsråd i 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*