Alternativt ressourceforbrug på Amager : Dyr bestyrelsesmiddag langt over beløbsgrænse

Del artiklen her:

Kommunalpolitikerne stod i kø, da de sammen med bedre halvdele drog til bestyrelsesmiddag hos Amager Ressource Center. Prisen for festlighederne blev væsentligt over, hvad skatteyderne ellers skal betale til denne type repræsentation.

– Restaurant Tårnet på 6. og 7. etage er kendt for sin udsigt over Københavns Havn. Den eksklusive restaurant byder gæsterne på 180º panoramaudsigt over den vestlige havneindsejling og Islands Brygge. Restaurant Tårnet tilbyder raffinerede gourmetoplevelser. Med et menuvalg, der altid afspejler årstidens bedste råvarer og hvor smagen er i centrum.

Sådan lyder en del af salgstalen for Restaurant Tårnet på dets hjemmeside, hvor der samtidig slåes fast, at den eksklusive restaurant er et oplagt sted at slappe af, midt i hovedstaden kun få hundrede meter fra Rådhuspladsen.

Derfor var det måske også et meget naturligt valg, da Amager Ressource Centers bestyrelse den 8. december 2013, holdt hvad der fremstår som den årlige julefrokost, hvor der også var indbudt ledende medarbejdere. Det skete sammen med de bedre halvdele, der også deltog i den repræsentative middag på skatteydernes regning.

 

Langt over den normale grænse : Kuvertpris på 1.295 kroner

Ifølge de fremsendte bilag, blev delegationen anført af bestyrelsesformanden, Mogens Lønborg, hvis ledsager alene stod opført som Lone. Det nu tidligere medlem Københavns Borgerrepræsentation for De Konservative, havde blandt andet selskab af partifællen fra Hvidovre, Steen Ørskov Larsen, som også mødte op med ledsager på Restaurant Tårnet. Det samme gjorde eksempelvis Henrik Zimino, socialdemokrat fra Tårnby, og Sisse Marie Welling, der repræsenterer Socialistisk Folkeparti i den københavnske borgerrepræsentation.

Til sammen spiste og drak de 26 gæster inklusiv moms for 33.681 kroner, hvilket medfører en gennemsnitlig kuvertpris på 1.295 kroner. Hvilket var 295 kroner over den normale grænse for repræsentative middage, der blandt andet udledes af Peter Brixtofte-dommen.

Det på trods af, at Amager Ressource Center ellers på sin hjemmeside oplyser, at man sætter en stor ære i at overholde en hver form for lovgivning og god praksis :

– Vi overholder al dansk og international lovgivning samt gældende praksis og kutymer indenfor vores branche. Vi har i 2014 tilsluttet os principperne om samfundsansvar i FN’s Global Compact, og vi vil arbejde for at fremme menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption.

 

Amager Ressouce Center : Specielle forhold gjorde sig gældende

Overfor Journalista.dk oplyser Amager Ressource Center i en email, at man mener at specielle forhold gjorde sig gældende omkring middagen – hvorfor udgifterne kunne overstige de almindelige beløbsgrænser :

– Den anførte kuvertpris er i fuld overensstemmelse med de gældende retningslinier, og vi skal i den forbindelse henvise til Farum Kommissionen der lægger til grund at grænsen for en kuvertpris på 1.000 kr. er vurderet efter prisniveauet i 2001 og i øvrigt at en konkret vurdering af enkeltforhold kan føre til, at der er grundlag for højere kuvertpris end 1.000 kr., hvorfor dette beløb ikke udgør nogen absolut øvre grænse gældende for kommunale arrangementer.

Samtidig oplyser ressourcecentret, at der var tale om afslutning på en fire års bestyrelsesperiode. Derfor mener centret, at det var logisk at invitere ledsagere til bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*