I Joachims fodspor : Prinsesse Marie har heller ingen faste arbejdstider

Del artiklen her:

Beredskabsstyrelsen kunne i forsommeren oplyse, at Prinsesse Marie fast ville blive tilknyttet som særlig projektmedarbejder. På samme måde som sin mand, synes der dog at være meget langt mellem arbejdsopgaverne.

– Vi er stolte af, at H.K.H. Prinsesse Marie vil udvide sin nuværende tilknytning til Beredskabsstyrelsen til et decideret arbejde for styrelsen, og vi glæder os over, at Prinsessen vil bidrage med sin viden og sine evner i det vigtige indsatsområde, som forebyggelse og borgernes robusthed er.

Sådan lød det ifølge en pressemeddelelse fra Kongehuset i slutningen af juni, da Henning Thiesen, direktør i Beredskabsstyrelsen, kunne offentliggøre, at Prinsesse Marie fast skulle tilknyttes styrelsen. Af pressemeddelelsen fremgik det samtidig, at der var konkrete opgaver, som prinsessen skulle løse :

– I sit arbejde for Beredskabsstyrelsen vil Prinsesse Marie deltage i udformningen af et nyt indsatsområde med konkrete opgaver. Formålet er at styrke den enkelte borgers og dermed samfundets robusthed i ulykkessituationer.

Det synes dog at være så som så med de arbejdsopgaver, som Prinsesse Marie foreløbigt har udført. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Beredskabsstyrelsen.

 

Også ukendt arbejdsindsats for Prins Joachim

Bilag der viser, at der ikke som oplyst af Beredskabsstyrelsen er tale om et egentligt arbejde, som kan sidestilles med opgaver på det traditionelle arbejdsmarked.

Blandt andet skriver Beredskabsstyrelsen i en email til Journalista.dk, at :

– Der er tale om en stilling som projektmedarbejder, hvortil der ikke er knyttet faste arbejdstider.

Dermed ligner Prinsesse Maries forpligtelser overfor Beredskabsstyrelsen meget dem, som hendes mand Prins Joachim har hos Forsvaret. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, har hans tilknytning karakter af et protektorat, selv om det oprindeligt blev meldt ud, at han fast skulle arbejde 20 timer om ugen for Forsvaret.

Beredskabsstyrelsen oplyser samtidig, at man ikke i forbindelse med Prinsesse Maries tilknytning har indhentet en udtalelse fra Moderniseringsstyrelsen. Det var ellers fremgangsmåden, da Prins Joachim blev tilknyttet Forsvaret. På samme måde som det også er kutyme, hvor meget specielle forhold indenfor det offentlige, gør sig gældende ved ansættelser.

Kongehuset er ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelse.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*