Økonomisk trængt kommune gav bykonge afskedsreception til 141.347 kroner

Del artiklen her:

Brøndby Kommune er langt fra en af landets mest velstående. Alligevel blev der fundet luft i budgettet, da byens mangeårige borgmester tidligere på året gik på pension.

– Nabokommuner har generelt en stor samarbejdsflade, hvilket også er tilfældet mellem Brøndby og Glostrup. Derfor er det helt naturligt at deltage i en afskedsreception og sige tak for et godt mangeårigt samarbejde.

På denne måde tog Glostrup Kommunes Venstre-borgmester John Engelhardt ifølge Folkebladet afsked med Ib Terp, da Brøndby-borgmesteren tidligere på året lod sig pensionere. Det skete under afskedsreceptionen, som Brøndby Kommune afholdt den 24. februar for den socialdemokratiske politiker. Den var så stort et tilløbsstykke, at kommunen havde fundet det nødvendigt at leje sig ind i det nærliggende Idrættens Hus, som ikke havde problemer med at rumme de mange gæster.

Hvad der dog ikke blev talt om den 24. februar var, hvad festlighederne kostede skatteyderne. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Brøndby Kommune.

Fremsendte dokumenter der fastslår, at den samlede regning løb op i 113.077,60 kroner eksklusiv moms – eller 141.347 kroner inklusiv afgiften.

 

Bestilt til 500 gæster – der kom 300

Langt den største del af udgiften til Ib Terps afskedsreception var ifølge de fremsendte dokumenter maden og drikkevarerne, som de ifølge Folkebladet cirka 300 gæster indtog. Et besøgsantal der dog var langt under forventet, da kommunen ifølge de fremsendte bilag havde indbudt 500 gæster.

Brøndby Kommune fik dog alligevel lov til at betale for alle 500 bestilte kuverter, som hver inklusiv moms stod i 195 kroner. Det sammenholdt med lokaleje og en ekstra restaurantregning gjorde, at Idrættens Hus kunne sende en faktura på 133.472 kroner.

Mens der ikke blev sparet på udgifterne til beværtning af gæsterne, var der anderledes smalhals i forbindelse med underholdningen. Pianisten måtte tage til takke med 600 kroner for sin optræden, hvilket var 25% af udgifterne til borddekorationen.

Borgmesterens afskedsreception skete i forlængelse af, at kommunen varslede besparelser for omkring 20 millioner kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*