Danmarks bedste tilsyn : 54 flasker champagne til 125.000 kroners afskedsreception

Del artiklen her:

Champagnepropperne sprang da Arbejdstilsynet sagde farvel til sin mangeårige direktør. Han blev sendt på pension med en reception, som skatteyderne skulle have den store pung frem for at betale.

– Peter Vesterheden har siden 2002 været chef for Københavns Fængsler og var før det koncernpersonalechef i DSB. Peter Vesterheden har også tidligere været ansat i Danmarks Radio, på Rigshospitalet og i Forsvaret. Peter Vesterheden afløser Jens Jensen, der valgte at gå på pension den 1. februar i år.

På den måde gjorde Arbejdstilsynet via sin hjemmeside offentligheden opmærksom på, at dens øverste chef gennem 15 år var blevet erstattet. Jens Jensens pensionering skete efter, at han i årtier havde gjort karriere hos Arbejdstilsynet, hvor først havde fungeret som kontorchef og siden vicedirektør.

Da Jens Jensen gik på pension i februar 2014, var det i dén grad noget, der skulle fejres. Det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har opnået hos Arbejdstilsynet i den reception, som blev afholdt i forbindelse med den afgående direktørs afskedsreception.

Fremsendte bilag der viser, at der i hvert fald ikke behøver at være nogen kontrol af arbejdsforholdene hos Arbejdstilsynet, når dets ledende medarbejdere er i festligt lag.

 

Omfattende spisekort tilsat champagne

Ifølge den oversigt over maden som Arbejdstilsynet har fremsendt, var der tale om et overflødighedshorn af kulinariske oplevelser for de omkring 400 deltagere.

De kunne blandt andet sætte tænderne i tre forskellige forretter som marinerede rejser med ingefærgulerod på spyd, seks hovedretter som for eksempel kantarel á la creéme i lille butterdejsskal, mens de fremmødte til desert blandt andet kunne smage på en spansk ost.

Prisen per kuvert var på 140 kroner, hvilket for maden alene medførte en regning på 56.000 kroner.

Oven i udgifterne til maden kom også en ikke nærmere defineret regning for ekstra middage, der ligeledes blev leveret af cateringfirmaet Kokken Kiær & Nislev. Håndskrevne notater viser samtidig, at der blev indkøbt 45 flasker champagne, ligesom der også blev drukket 33 flasker hvidvin, 24 flasker rødvin og 58 øl.

Samtidig gjorde Arbejdstilsynet brug af Schlüntz Festudlejning, da Jens Jensens pension blev fejret. Alt i alt løb det op i en regning på 125.863,25 kroner, der blev sendt videre til skatteyderne.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*