Helikopter i pendulfart med Margrethe : 5 ture på 10 dage til 1.312.598 kroner

Del artiklen her:

Sidste sommers Folketingsvalg betød en række ekstraopgaver for Dronning Margrethe, som på det tidspunkt residerede i Aarhus. Derfor fløj forsvaret hende frem og tilbage til København, så hun ikke behøvede at overnatte i eller køre til hovedstaden.

– Så forventer jeg, at jeg i morgen eftermiddag kan orientere hendes majestæt Dronningen om at jeg vurdere, at det vil være muligt at danne en sådan regering.

Sådan lød det ifølge TV2 den 26. juni sidste sommer, da Lars Løkke Rasmussen kunne fortælle, at han var ved at være klar til at præsentere en ny regering. Det efter en række sonderinger mellem de forskellige partier, hvilket blandt andet skete via dronningerunder.

Derfor skulle man umiddelbart tro, at Dronning Margrethe var ved at gøre sig klar til at modtage ikke kun Lars Løkke Rasmussens nye regering, men også sige farvel til Helle Thorning Schmidts afgående, da Venstre-formanden gik på TV2. Men ifølge udleverede aktindsigter fra Forsvaret, var det langt fra tilfældet.

Dokumenterne viser i stedet, at Dronning Margrethe i slutningen af juni sidste år havde taget ophold på Marselisborg Slot i Aarhus, hvorfor hun i forbindelse med Folketingsvalget lod sig fragte i helikopter frem og tilbage mellem Jylland og København.

En fremgangsmåde der blev en særdeles bekostelig affærer for skatteyderne.

 

5 returflyvninger indenfor blot 10 dage

Ifølge de fremsendte bilag, fløj Dronning Margrethe 5 gange på 10 dage frem og tilbage mellem Aarhus og København i en af Forsvarets helikoptere.

Første gang var den 19. juni, hvor prisen lød på 258.216 kroner. Eller præcist det samme, som skatteyderne også betalte et par dage senere den 22. juni. I begge tilfælde var der tale om, at dronningen skulle flyves til dronningerunder i hovedstaden.

Den 26. juni gik Forsvaret igen på vingerne, så Dronning Margrethe kunne flyves frem og tilbage mellem København og Aarhus. Denne gang blev det dog noget billigere for skatteyderne, som måtte af med 129.108 kroner. En udgift der lå væsentligt under, hvad lignende ture den 28. og 29. juni stod i. De kostede henholdsvis 322.770 kroner og 344.288 kroner, således at dronningen kunne nå frem til afskeden med den afgående og præsentationen af den nye regering.

Derved løb de samlede omkostninger for flyvningerne op i 1.312.598 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*