Skoleledere fyrede den af luksushotel for flere hundrede tusinde kroner – klagede bagefter over nedskæringer

Del artiklen her:

Hukommelsen syntes at være meget kort for en række af Hvidovre Kommunes ledende skolefolk, som kort før nedskæringer hos forstadskommunen, fandt det nødvendigt at bruge et stort beløb på at tage på kendt hotel.

Sensommerens helt store debatemne i Hvidovre Kommune, var de besparelser som den københavnske forstadskommune stod foran. Måske mest udtalt i forhold til børne- og ungeområdet, hvilket blandt andet ville medfører afskedigelser af 44 pædagoger – ligesom skoleområdet også måtte holde for.

Nedskæringer der medførte et noget nær ramaskrig fra ikke kun pædagogernes faglige organisationer, men også Hvidovre Kommunes skolelærere.

Læs også : Slotsophold og gourmetrestauranter : Kommuner brænder millioner af på spareseminarer – hvert år

Blandt de største kritikere var Rikke Graae Jakobsen, fællestillidsrepræsentant for dagtilbud Hvidovre i BUPL Storkøbenhavn, da hun overfor statsmediet TV2 Lorry i slutningen af september i år forklarede, hvor katastrofale konsekvenser nedskæringerne ville få :

– Vi mener, det ville være katastrofalt. Vi pædagoger er trivselseksperter, og det er os, der kan opspore hvilke børn, der har ekstra brug for støtte og hjælp. Hvis vi i vuggestuer og børnehaver ikke formår at sætte ind for de børn tidligt, så bliver opgaven kun større i skolen, hvor det specialpædagogiske område også er under pres.

 

Landsholdets base forud for hjemmekampe og slutrunder

Med kommunens økonomiske situation i baghovedet, skulle man måske tro at lige præcis Hvidovre Kommunes lærere og pædagoger ville gå forrest med et godt eksempel, når det handlede om ikke at bruge iøjnefaldende udgifter uden forbindelse til det traditionelle arbejde.

Læs også : Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Men som det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har opnået hos Hvidovre Kommune, syntes dette langt fra at være tilfældet, da et stort antal skoleledere og andre embedsmænd hos forstadskommunen, i midten af september i år indlogerede sig på Hotel Marienlyst for at afholde et seminar. Det på luksushotellet placeret i Helsingør, som blandt sine faste kunder har det danske fodboldlandshold. Det skyldes blandt andet muligheden for at gøre brug af et stort spaområde, ligesom overnatningsstedet også er kendt for sin udsigt over Øresund og fremragende restaurant.

Læs også : Pædagoger kræver minimumsnormeringer : Har ikke fået flere børn at passe – men ligger konstant syge

Hoteller på dette niveau er i sagens natur ikke en billig oplevelse, hvilket heller ikke var tilfældet skatteyderne i Hvidovre Kommune. Således måtte de af med 141.570 kroner, for at skolelederne og andre embedsmænd kunne afholde et seminar med overnatning og mere end fuld pension.

Dermed var der luft i budgettet til, at 39 kunne få to overnatninger den 12. og 13. september i år.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*