Akupunktur og kraniemassage : Kommuner betaler igen og igen for alternative behandlinger – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Samtidig med at kommunerne i disse år i igen og igen skærer ned på kernevelfæren, har de alligevel luft i budgetterne til at indkøbe ydelser hos alternative behandlere.

Økonomien er langt fra, hvad den har været i Varde Kommune. Det kunne blandt andet ses på det budgetforlig, som byrådet dette efterår indgik i forhold til de kommende år. I forbindelse med offentliggørelsen lagde borgmester Mads Sørensen (V) blandt andet vægt på, at en væsentlig del af forklaringen på den økonomiske smalhals, skulle findes i Ruslands invasion af Ukraine.

Dermed lignede budgetforhandlingerne i den vestjyske kommune, hvad et meget stort antal kommuner også kunne melde om dette efterår. Nemlig at det var nødvendigt på det nærmeste at vende hver en krone, for at undgå yderligere nedskæringer på dét, der typisk omtales som kernevelfærd. Hvilket eksempelvis vil sige udgifter, der afholdes til fordel for de ældre, syge og yngste indbyggere.

Læs også : Eventafdeling fyrede den af under DGIs landsstævne : 30 millioner kroner brændt af

Alligevel er Varde Kommune af de mange kommuner, der fast har plads i budgetterne til at indkøbe ydelser hos alternative behandlere.

 

Overstregning af oplysninger omkring formål

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, at den de seneste år ad flere omgange, har gjort brug af behandlinger af denne type. Eksempelvis indkøbt hos et lokalt firma, som tilbyder forskellige former for akupunktur og kranio sakral-massage. Kranio sakral-massagen bygger på en påstand om, at knogler skal være bevægelige og i balance, ligesom de også skal kunne kommunikere med hinanden.

Læs også : Skoleledere fyrede den af luksushotel for flere hundrede tusinde kroner – klagede bagefter over nedskæringer

En af de gange hvor kommunen har været kunde hos den alternative behandler var i 2020, hvor der blev indkøbt tre ikke nærmere definerede akupunktur-behandlinger til 625 kroner stykket. Ligesom Varde Kommune fx også året før, indkøbte yderligere to behandlinger.

Læs også : Medansvarlig for minkskandalen : Scorer alligevel nyt topjob til 1.6 millioner kroner om året

Hvad formålet med akupunkturbehandlingerne var, henstår noget i det uvisse. Det skyldes at Varde Kommune har overstreget oplysninger, der ellers kunne have fastslået dette.

Fakturaer fra akupunktør til Varde Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*