Kammeradvokaten betales millioner og atter millioner af skatteyderne – men du må ikke vide for hvad

Del artiklen her:

Samtidig med at det fra politisk hold de seneste år løbende er blevet diskuteret om Kammeradvokat-opgaver kan udføres af andre firmaer end Poul Schmith, kæmper det hårdt for at nægte offentligheden adgang til fakturaer fremsendt til offentlige klienter.

Selv om Kammeradvokaten kunne lyde som navnet på en offentlig myndighed, er dette langt fra tilfældet. I stedet er der tale om et privat advokatfirma, hvilket understreges af, at det også kendes under navnet Advokatfirmaet Poul Schmith. Således kan man sige, at der er tale om et privat advokatfirma, der har sikret sig retten til at agerer som Kammeradvokat.

En tildeling der dog langt fra kun medfører en eksklusiv titel, men også på en række områder noget nær et defacto-monopol. Det i forhold til at servicere offentlige myndigheder, når de eksempelvis sagsøges eller på anden måde involveres i retssager.

Læs også : Kammeradvokatens gyldne voldgiftssag : Har – foreløbigt – scoret 6.3 millioner kroner

Positionen som Kammeradvokat konsekvent tildelt Advokatfirmaet Poul Schmith, har løbende mødt modstand specielt fra politisk hold. Hvilket først og fremmest skyldes udgifterne til dét, der kan omtales som statens advokater.

Email fra Kammeradvokaten til Region Syddanmark

 

Kræver hemmeligholdelse – af hensyn til ikke anførte konkurrenter

En kritik af Kammeradvokatens priser der har gjort, at kravet løbende har lydt at andre firmaer end Poul Schmidt, skulle kunne tildeles funktionen. Derfor skulle man måske også tro, at advokatfirmaet selv ønskede en høj grad af åbenhed om priserne.

Læs også : Kammeradvokaten tabte Kasi-Jesper-sag med et brag i Højesteret : Scorede alligevel 2.260.243 kroner i salær fra staten

Men som det fremgår af et svar fra en såkaldt Senior Business Development Consultant hos Advokatfirmaet Poul Schmith, synes det langt fra at være tilfældet. Ifølge emailen skyldes det, at firmaet ikke ønsker at konkurrenter skal have et indblik i eksempelvis timepriser :

– Timepriser, herunder gennemsnitlige timepriser, samt prisstruktur, hvilket er et væsentligt konkurrenceparameter. Ved udlevering vil Poul Schmith målrettet kunne blive underbud! af konkurrerende virksomheder, der yder samme form for rådgivning, som de fremsendte fakturaer vedrører.

Læs også : Hospital rammes af store besparelser – men bruger alligevel flere millioner kroner på rådgivning fra advokatfirma om opførelse af ny bygning

Svaret kommer i forbindelse med en aktindsigtsbegæring, som Journalista.dk har indgivet. Det i forhold til at få adgang til fakturaer, som Kammeradvokaten har fremsendt til offentlige kunder.

I sit svar oplyser Kammeradvokaten dog ikke, hvem det er, som skulle være en potentiel udforer til det sikre arbejde for offentlige kunder.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. det burde komme i udbud …..ligesom så meget andet for staten ,eksempelvis håndværker .
    4 år af gangen
    Det her lugter lidt af en lokumsaftale men mig bekendt har jeg aldrig hørt at nogle partier har stillet et spørgsmålstegn ved “kammeradvokatten”
    Gad vide hvem gider undersøge den slags borteset fra Bjørknæs som nu har kastet lidt julestjernestøv på sagen 🙂

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*