Kammeradvokatens gyldne voldgiftssag : Har – foreløbigt – scoret 6.3 millioner kroner

Del artiklen her:

Det har været en særdeles bekostelig affærer for skatteyderne at betale advokatsalærer i en voldgiftssag mellem Rigshospitalet og entreprenørfirmaet NCC.

Kammeradvokaten

Hvis det offentlige Danmark bliver involveret i en egentlig juridisk tvist, har Kammeradvokaten reelt monopol på at stå for den juridiske rådgivning, ligesom det også er de københavnske advokater, som skal føre en eventuel retssag på vegne af eksempelvis et ministerium, en region eller et sygehus.

Dermed skulle man måske også tro, at Kammeradvokaten var en del af den offentlige sektor, hvilket dog langt fra er tilfældet. Kammeradvokaten er et privat advokatfirma, som også kendes under navnet Advokatfirmaet Poul Schmith. Et firma hvis interne konstruktion kan sidestilles med andre store advokatfirmaer, hvor ejerkredsen udgøres af en række partnere, som under sig har ansat menige advokater, advokatfuldmægtige og administrativt personale.

Læs også : Kammeradvokaten tabte Kasi-Jesper-sag med et brag i Højesteret : Scorede alligevel 2.260.243 kroner i salær fra staten

Hvor store regninger skatteyderne pålægges at betale for Kammeradvokatens ydelser, kan blandt andet ses af en voldgiftssag, som entreprenørfirmaet NCC anlagde mod Rigshospitalet og dermed reelt Region Hovedstaden.

Oversigt over Region Hovedstadens foreløbige udgifter til Kammeradvokaten i voldgiftssag

 

Voldgiftssag – foreløbigt – 3 år undervejs

Således fremgår det af aktindsigter fremsendt af Region Hovedstaden til Journalista.dk, at Kammeradvokaten første gang begyndte at arbejde på voldgiftssagen efteråret og den tidlige vinter 2016. Således kunne man her fremsende den første faktura, som inklusiv moms stod skatteyderne i lige over 300.000 kroner.

Læs også : Mens arbejdsløsheden falder : Antallet af ansatte på jobcentrene stiger og stiger

Året efter begyndte det dog at gå stærkt i forhold til Kammeradvokatens timeforbrug, da man hvert kvartal fremsendte en ny faktura til Region Hovedstaden. Den største inklusiv moms stod skatteyderne i 860.835 kroner, hvilket var med til at gøre at alene udgifterne til Kammeradvokatens salær dette år løb op i 2.214.837 kroner.

Læs også : Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

Store udgifter til Kammeradvokatens bistand i forbindelse med voldgiftssagen anlagt af NCC mod Region Hovedstaden, har der også været i 2018 og 2019. Hvilket i alt har medført fakturaer på 5.014.714 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 6.268.392 kroner inklusiv den offentlige afgift.

Læs også : Borgmester brugte 445.000 kroner på bogpræsentation – nu nægter han at tale om det

Det vel og mærke for en sag, som langt fra er afsluttet endnu.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*