Hospital rammes af store besparelser – men bruger alligevel flere millioner kroner på rådgivning fra advokatfirma om opførelse af ny bygning

Pressefoto fra Bispebjerg Hospital leveret af Byggeriets Billedbank
Del artiklen her:

Hos Bispebjerg Hospital synes der ikke at være nogle økonomiske begrænsninger, når det handler om at købe juridisk rådgivning fra Kammeradvokaten.

Bispebjerg Hospital Kammeradvokaten

Igennem de seneste år har Bispebjerg Hospital været igennem en række sparerunder, som i høj grad er gået ud over de såkaldte varme hænder, som står for den daglige kontakt med og behandling af de indlagte på det københavnske hospital. Eksempelvis i forhold til sygeplejersker og SOSU-hjælpere, som der er blevet længere mellem på gangene efter afskedigelser og manglende besættelser af ledige stillinger.

Læs også : Mens arbejdsløsheden falder : Antallet af ansatte på jobcentrene stiger og stiger

Men omvendt har man fra Bispebjerg Hospitals side på ingen måde holdt igen, når det har handlet om at købe juridisk rådgivning fra Kammeradvokaten. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at det private advokatfirma med defacto monopol på at føre retssager for offentlige myndigheder, har fremsendt en række store regninger til hospitalet, der ellers ifølge eget udsagn gennemgår en periode med økonomisk smalhals.

Faktura fremsendt til Bispebjerg Hospital fra Kammeradvokaten

 

Tre millioner kroner for rådgivning om nyt Akuthus – foreløbigt

Foreløbigt har den juridiske rådgivning fra Kammeradvokaten medført fire fakturaer til Bispebjerg Hospital, hvoraf den mindste har lydt på 675.612 kroner. En regning der dækkede perioden mellem den 9. maj 2018 og den 30. juni 2018, hvor man fra Kammeradvokaten havde opgjort, at man i alt havde arbejdet 283,10 timer for Bispebjerg Hospital.

Læs også : Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

En faktura der var meget lig med den, som Kammeradvokaten afsendte til Bispebjerg Hospital og dermed Region Hovedstaden den 8. januar i 2016, da regningen her lød på 706.334 kroner. Efterfølgende er det blevet fuldt op med andre fakturaer på 693.904 kroner og 866.065 kroner, hvilket gør at Kammeradvokatens foreløbige samlede regning til Bispebjerg Hospital står skatteyderne i 2.941.915 kroner.

Læs også : Borgmester brugte 445.000 kroner på bogpræsentation – nu nægter han at tale om det

Ifølge fakturaerne vedrører de alle rådgivning i forbindelse med Akuthuset på Bispebjerg Hospital, hvor selve byggeprocessen forventes at gå i gang til næste år – og stå færdig i 2023.

Faktura fremsendt til Bispebjerg Hospital fra Kammeradvokaten
Faktura fremsendt til Bispebjerg Hospital fra Kammeradvokaten
Faktura fremsendt til Bispebjerg Hospital fra Kammeradvokaten

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*