Forlod frivilligt Mette Frederiksen : Scorede alligevel gyldent håndtryk – og nyt millionjob

Del artiklen her:

Det kan være en god forretning at forlade Statsministeriet og dermed ministeriet ledet af Mette Frederiksen. Specielt når der oven i en løn selv menige ministre må kigge langt efter, venter en stor fratrædelsesgodtgørelse.

Denne vinter var store skiftedag på direktionsgangen hos Medarbejder- og Kompetancestyrelsen. Det efter at Christian Libing startede i jobbet som direktør for styrelsen, der senest for alvor trak overskrifter, da den spillede en afgørende rolle i forhold til at kalde advarslerne tilbage for embedsmændene, som blev anset for at være medansvarlige for Minkskandalen – herunder Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt i slutningen af januar i år i forbindelse med Christian Liebings tiltrædelse i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, var der tale om den helt rigtige person at ansætte i den pågældende stilling :

– Med solid erfaring fra hele styringskæden – lige fra daglig drift i en styrelse til betjening af regeringens centrale udvalg – og med en utrolig stærk faglighed og udpræget evne til at finde løsninger, er Christian den helt rigtige til at stå i spidsen for arbejdet med at forhandle overenskomster samt at understøtte og udvikle statens ledere og arbejdspladser.

Læs også : Ambassadørens lønfest : Scorer bonus på 150.000 kroner – oven i millionløn

Der er i hvert fald ingen tvivl, at Christian Liebing har et indgående kendskab til overenskomsterne, når det handler om hvilke gyldne håndtryk, medarbejdere kan få med sig fra eksempelvis Statsministeriet – uanset om de selv siger op.

 

300.000 kroner mere om året end statsministeren

Således fremgår det af aktindsigter Journalista.dk har opnået hos Statsministeriet, at Christian Liebing kunne forlade Mette Frederiksens ministerium med en ekstra udbetaling i lommen – på trods af, at han selv ønskede at forlade stillingen som såkaldt departementsråd.

Læs også : Efter to år som minister : Villy Søvndal har sikret sig ministerpension på livstid

Således fremgår det, at han i forbindelse med sit jobskifte modtog 390.337 kroner. En udbetaling der kom oven i hans 2022-aflønning, som inklusiv pensionsindbetalinger stod skatteyderne i 1.575.428 kroner. Eller hvad der svarer til, at Christian Libing i alt kunne se 1.965.765 gå ind på bruttolønkontoen.

Læs også : Endnu engang : Mette F ansætter ny embedsmand til millionløn til at betjene hende – på din regning

Derved endte han indtjeningsmæssigt væsentligt over, hvad hans tidligere politiske chef måtte tage til takke med. Det skyldes at Mette Frederiksen som Danmarks statsminister, tjener omkring 1.7 millioner kroner om året.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*