Sendte kommunalt udvalg med fly til Belgien for at studere klimatilpasning – og chokolade

Aalborg Kommunes pressefoto af sit By- og Landskabsudvalg
Del artiklen her:

Samtidig blev det også en dyr oplevelse for skatteyderne i Aalborg Kommune, at en del af dens politiske top rejste til Belgien. Det for her eksempelvis at studere, hvordan der kan ske nedbringelse af CO2-udledningen.

– Studietur til Bruxelles, Antwerpen og Leuven for at se, hvordan de er lykkedes med en bæredygtig byomdannelse.

Sådan lyder den korte overskrift på referatet, som Aalborg Kommune bringer på sin hjemmeside omkring rejsen, som By- og Landskabsudvalg foretog i begyndelsen af maj i år til Belgien. En beskrivelse, der samtidig følges op med underpunktet :

– Indhente inspiration omkring byliv og byrum, klimatilpasning og rekreation/grønne områder samt bæredygtig mobilitet.

Læs også : Påstår at kæmpe for CO2-neutralitet : Tog med 20 andre flyet til København fra Aalborg

Med et så CO2-fokuseret indhold skulle man måske tro, at de aalborgensiske politikere og deres medrejsende embedsmænd, ville finde en miljøskånsom måde at komme til at fra Belgien på. Men som det fremgår af rejseindberetninger fra turen, synes dette langt fra at være tilfældet.

 

Stor delegation – som blev opfordret til turistbesøg og at smage på belgisk chokolade

Således fremgår det, at de blev sendt med fly. Det i form af en returrejse, som gik mellem den nordjyske hovedstad og den belgiske, fordi destinationen for flyrejsen var Bruxelles – inden turen gik videre til Antwerpen og Leuven.

Læs også : Aalborg Kommune amok i events : 118.559.893 skattekroner brændt af på blot 7 år

Ifølge programmet var det dog ikke kun det faglige program med fokus på klimatilpasning, der var luft i programmet til at opleve. Det skyldes at en stor del af den første dag under rejsen var reserveret til, at politikerne og embedsmændene på egen hånd kunne opleve Bruxelles. Opfordringen ifølge rejseprogrammet lød på, at turen kunne gå forbi nogle af storbyens mange statuer, turistmekkaer – og at tænderne blev sat i den verdensberømte belgiske chokolade.

Læs også : Afsløring : Aalborg Kommune med skjult partistøtte til Socialdemokratiet – via ”blomsterkonto”

I alt deltog 14 kommunalpolitikere og embedsmænd på turen til Belgien, hvilket også kunne ses på regningen. Den endte nemlig på 169.563 kroner, hvilket blev sendt videre til skatteyderne.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*