Bryder alle normer : Regional direktør stopper – uden millioner af kroner i gyldent håndtryk

Region Nordjyllands pressefoto af byggeriet af nyt supersygehus
Del artiklen her:

Forlader en topchef indenfor det offentlige sin stilling, er det næsten sikkert som ammen i kirken, at det sker med millioner af kroner fra skatteyderne i baghånden i form af et gyldent håndtryk. Men en sag fra Nordjylland viser, at det faktisk er muligt at stoppe i denne type af jobs, uden at der medfølger fratrædelsesgodtgørelser.

Vi skal ikke mere end godt 1½ år tilbage i tiden, før de store udtalelser var fremme hos Region Nordjylland. Det i forbindelse med ansættelsen af Martin Kjær som projektdirektør med ansvar for at færdiggøre det nye universitetshospital, der er under opførelse i Aalborg.

Dengang lød det blandt andet i en pressemeddelelse fra regionen, at Martin Kjær var den helt rigtige mand i spidsen for byggeriets omkring 200 ansatte, fordi han kom med den nødvendige erfaring og ekspertise.

Siden da har det meget åbne spørgsmål også internt hos Region Nordjylland været, om Martin Kjær nu også var den rigtige til at lede byggeriet. Specielt i forlængelse af, at det har været ramt af en række skandalesager.

Tidligere på måneden sagde Martin Kjær ifølge andre pressemeddelelser fra Region Nordjylland op, hvilket er sket uden en fratrædelsesgodtgørelse. Således oplyser regionens presseafdeling nu i en email, at Martin Kjær alene får løn i sin fratrædelsesperiode på tre måneder :

– Lønudbetalingen til Martin Kjær fortsætter i opsigelsesperioden til og med 31. januar 2024. Martin Kjærs månedsløn udgør 139.882,11 kr. Herudover er der månedligt pensionsbidrag (arbejdsgivertilskud og egetbidrag) på samlet 31.017,24 kroner. Den samlede månedsløn inklusive pensionsbidrag udgør således 170.899,35 kroner.

En fratrædelse der således sker uden udbetaling af de efterhånden klassiske gyldne håndtryk indenfor den offentlige sektor, som typisk står skatteyderne i 1½ års løn. Eller hvad der i Martin Kjærs tilfælde ville sige, at han på den konto, kunne have set frem til en fratrædelsesgodtgørelse på omkring 3 millioner kroner.

 

Andre artikler om gyldne håndtryk

Skandaledirektør har udsigt til nyt gyldent håndtryk : Denne gang 4 millioner kroner – efter et halvt års arbejde

Tjener 167.000 kroner om måneden på at lave ingenting : Gyldent håndtryk på 3 millioner i støbeskeen

Stoppede efter 3 år i spidsen for universitet – scorede gyldent håndtryk på 2.6 millioner kroner

Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Endnu engang : Gyldent håndtryk hos Region Midtjylland – denne gang på 1.8 millioner kroner

To direktører fyret efter kræftskandale : Får gyldne håndtryk på 7.5 millioner kroner

Scorede gyldent håndtryk i millionklassen : Nu er kommunal forsyningsdirektør i gang med ”grundig afklaringsproces”

DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*