Ambassadørens lønfest : Scorer bonus på 150.000 kroner – oven i millionløn

Udenrigsministeriets pressefoto af ambassadør Ole Egberg Mikkelsen
Del artiklen her:

De store bonusser står på det nærmeste i kø, når det handler om ambassadørerne. Også selv om de i forvejen befinder sig i lønklasser, som kun de færreste lønmodtagere kan drømme om at nå op i.

Når man taler om ambassadører, tænker man normalt på meget tilbagetrukne typer af embedsmænd, der udfører deres opgaver om ikke i stilhed, så i hvert fald uden at tilstrække sig den store opmærksomhed. Det ud fra en betragtning om, at de som en del af diplomatiet, netop har til opgave at udføre deres opgaver for Danmark på en meget neutral og objektiv måde – og ofte diskræt.

Helt sådan har det ikke været i relation til Ole Egberg Mikkelsen, der aktuelt er den danske ambassadør i Ukraine. Det fx i forbindelse med, at han i en række tilfælde under den igangværende krig mellem Rusland og Ukraine, har optrådt særdeles offentligt i det krigshærde land, hvilket ofte er sket nærmest som en politisk aktør.

Læs også : Millionløn, kæmpe pension og udpeget til fedt ben af partikammeraterne : Eksminister bekæmpede ellers de rige

Forhold der kan have været med til at gøre, at han suverænt er den blandt de danske ambassadører, der sidste år fik udbetalt den største bonus. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Udenrigsministeriet.

 

Bonusser sikrede ambassadører statsministerløn

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser, at Ole Egberg Mikkelsen i 2022 modtog en bruttoløn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 1.255.252 kroner. Oven i kom en bonus på 158.827 kroner, så hans samlede lønpakke sidste år stod skatteyderne i 1.414.079 kroner.

Læs også : Holger K. krævede opgør med andres flyvninger : Flyver selv jorden rundt – på skatteydernes regning

Det var dog langt fra et særsyn, at de danske ambassadører rundt om i verden sidste år fik markante bonusser oven i deres almindelige lønudbetalinger. Det drejede sig eksempelvis om Thomas Østrup Møller og Lone Dencker Wisborg, som på denne konto modtog henholdsvis 84.128 kroner og 29.418 kroner.

Læs også : DR ansætter endnu en direktør med millionløn – tjener mere end kulturministeren

Dermed nåede de begge op omkring en årsløn på 1.7 millioner, som for aflønningen af embedsmænd må anses for at være en skillelinje. For det er nemlig i runde tal, hvad statsminister Mette Frederiksen aktuelt tjener.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*