Pension oven i skatteyderbetalt millionhyre : Bekæmper ellers officielt de rige

Del artiklen her:

Der synes at være afgørende forskel på flere årtiers politiske udmeldinger fra Holger K. Nielsen og måden, som han har indrettet sin skatteyderfinansierede indtjening på efter at være stoppet i politik.

– Større lighed i det danske samfund ved at de rigeste skal have mindre, mens de fattige skal have mere.

Sådan har det i forskellige udgaver lydt igen og igen fra Holger K. Nielsen, mens han i årtier var frontfigur for Socialistisk Folkeparti. Først i en længere årrække som formand for det erklærede stærkt venstreorienterede parti, for efterfølgende i en kort periode at blive dets udenrigsminister.

Holger K. Nielsen stoppede i Folketinget i forlængelse af valget i 2019, for at gå på pension. En pensionering der dog kun blev kortvarig, da han i 2022 efterfulgte en anden tidligere udenrigsminister, Venstres Kristian Jensen, på posten som særlig dansk FN-udsending.

Læs også : Kun 58 år gammel : Ekspolitiker har allerede scoret millioner i ministerpension

Det i bestræbelserne på at sikre Danmark en plads i FNs Sikkerhedsråd, næste gang der bliver en plads ledig i dette forum.

 

Årsløn på omkring de 1.8 millioner kroner – betalt af skatteyderne

En stilling som langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne, som årligt inklusiv pensionsindbetalinger, betaler i størrelsesordenen 1.2 millioner kroner til Holger K. Nielsen. Men derved stopper skatteydernes udbetalinger dog ikke til ekspolitikeren, som eksempelvis også er fast modtager af ministerpension.

Læs også : Millionaflønning af Poul Nyrup Rasmussen : Scorer fire skatteyderbetalte pensioner – på én gang

Forhold der fremgår af en email, som Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har sendt til Journalista.dk :

– Forhenværende minister Holger K. Nielsen modtog i 2022 84.757,98 kroner før skat i ministerpension. I 2023 har Holger K. Nielsen i perioden fra januar-juli 2023 modtaget 50.215,16 kroner før skat i ministerpension.

Læs også : Grådige MF-ere : Scorer kæmpe pensioner oven i lønnen fra Folketinget

Det er dog langt fra den eneste pension, som Holger K. Nielsen modtager i forlængelse af sin tid som politiker. Grundet sit mangeårige medlemskab af Folketinget, modtager han formentligt også herfra en større pensionsudbetaling.

Forhold der kan være med til at gøre, at hans aktuelle årsløn kan nærme sig de 1.8 millioner kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*