Skjuler politikernes fede pensioner : Folketinget mørklægger alt om sine eksmedlemmer

Del artiklen her:

Der er åbenbart grænser for, hvad Folketinget mener offentligheden har krav på at få at vide, når det handler om aflønningen af politikere. Specielt når det drejer sig om pensionen politikerne modtager, efter de har forladt Folketinget.

Det er formentligt de færreste, der har mulighed for at opnå flere pensioner på én gang. Men det er tilfældet for politikere, hvis de eksempelvis har siddet i både Folketinget, EU Parlamentet – og været ministre.

Vel og mærke pensioner der i høj grad kommer til udbetaling, uanset om politikerne rent faktisk er gået på pension, eller har forladt det politiske liv for at hellige sig karrierer indenfor mere traditionelle brancher. Det drejer sig eksempelvis om Pia Gjellerup, som ved siden af aktuelt at bestride en direktørstilling indenfor den offentlige sektor med en millionløn, modtager pensionsudbetalinger fra sin tid som socialdemokratisk minister.

Læs også : Snaps, fadøl og drinks : Folketingets retsudvalg så stort på reglerne under fest i Tivoli

Samtidig må den klare formodning være, at Pia Gjellerup er blandt de mange ekspolitikere, som år efter år modtager pensioner fra deres tid i Folketinget. Men hvad eksempelvis den ellers erklærede stærkt venstreorienterede topbureaukrat modtager i denne form for ekstraudbetaling fra skatteyderne, er ikke noget de har krav på at få oplyst.

 

Store pensionsudbetalinger holder nu skjult overfor offentligheden

Det fremgår af et svar på en aktindsigtsbegæring, som Journalista.dk har fået adgang til. Det fra Folketingets administration der nægter at oplyse, hvad tidligere medlemmer får udbetalt via Folketingspensioner :

– Det er derfor Folketinget selv, der beslutter, i hvilket omfang der meddeles indsigt i oplysninger om Folketingets virksomhed, herunder oplysninger om medlemmernes forhold. Folketinget har i den forbindelse besluttet, at der skal herske åbenhed, når det handler om generelle oplysninger om Folketingets forhold, mens der skal udvises tilbageholdenhed, når det drejer sig om personrelaterede oplysninger.

Læs også : Folketingets retsudvalg fyrede den af i Grøften : Tog bagefter på bodega – og ville have skatteyderne til også at betale for det

De manglende udleveringer af oplysninger omkring Folketingspensionerne, er dog en ny tilgang fra statsadministrationen. Det skyldes at det før er blevet dokumenteret, at tidligere MFere som Pia Gjellerup, årligt kan modtage op mod 400.000 kroner i Folketingspensioner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*